tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Ferrovie

Έπεσαν το πρωί οι υπογραφές στη σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ.

Έπεσαν σήμερα το πρωί οι υπογραφές στη σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ.
Η συμφωνία υπεγράφη από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Αντώνη Λεούση και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ferrovie, Renato Mazzoncini.
Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί, δύο ημέρες πριν, η έγκριση της σύμβασης αγοραπωλησίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών και εκκρεμεί το κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Κομισιόν σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Αντώνης Λεούσης, χαιρετίζοντας την εξέλιξη, είπε πως η Ferrovie καλείται «να ενισχύσει και να αναπτύξει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, δημιουργώντας ένα σημαντικό πάροχο σιδηροδρομικών υπηρεσιών».
Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης παρέστη και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ., Παναγιώτη Θεοχάρη, και τον διευθύνοντα σύμβουλο,  Φίλιππο Τσαλίδη.