tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Υπερβολική καθυστέρηση μερίσματος βενζινοπωλών από τον ΟΑΕΕ

Το μέρισμα αποτελούσε μέχρι την κατάργηση από την τρόικα, καταθέσεις των βενζινοπωλών σε λογαριασμό αλληλεγγύης, που αναδιανέμονταν ισόποσα

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ με επιστολή της προς τον Διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Τάσο Πετρόπουλο, διαμαρτύρεται έντονα για Υπερβολική καθυστέρηση  στην κατάθεση του μερίσματος βενζινοπωλών από τον Κλάδο Κοινής Διανομής του Επικουρικού Ταμείου τους (ΤΕΑΠΥΚ). Το μέρισμα έπρεπε να έχει κατατεθεί από το πρώτο εξάμηνο του 2013 αλλά με διάφορες δικαιολογίες  συνεχώς αναβάλλονταν.

 

Το μέρισμα αποτελούσε, μέχρι την κατάργηση του με απαίτηση της τρόικας το 2012, εισφορές των βενζινοπωλών σε κοινό λογαριασμό αλληλεγγύης,  ανάλογα με τις πωλήσεις  οι οποίες αναδιανέμονταν ισόποσα σε όλους τους βενζινοπώλες – μέλη του Ταμείου.

 

Όπως αναφέρει η ΟΒΕ, «Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας δια μέσου της εκπροσώπου μας στο ΔΣ του ΟΑΕΕ, προς την προηγούμενη και τη σημερινή Διοίκηση για την κατάθεση, επιτέλους, του μερίσματος του Κλάδου Κοινής Διανομής του ΤΕΑΠΥΚ στους δικαιούχους βενζινοπώλες η κατάθεση αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη.

 

Μετά και τη λήψη της σχετικής απόφασης από το ΔΣ του ΟΑΕΕ την περασμένη εβδομάδα, για κατάθεση των μερισμάτων, αναμέναμε την υλοποίηση της απόφασης. Η «αναμονή» αυτή, δυστυχώς διαρκεί από το 2013, όταν η Διοίκηση ήταν υποχρεωμένη, εφαρμόζοντας το νόμο [άρθρο 31, παρ. 1 της Αριθ. Φ.20210/4231/152/04 (ΦΕΚ 427 Β’/2-3-04)] να καταθέσει τα μερίσματα εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους»!  

(…)

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους άρνησής σας να προχωρήσετε στην άμεση υλοποίηση της απόφασης αλλά σε καμία περίπτωση δεν την κατανοούμε. Τη στιγμή μάλιστα που τα ποσά αυτά είναι κατοχυρωμένες εισφορές ιδιοκτησίας βενζινοπωλών προς ισόποση διανομή και βρίσκονται σε χωριστούς λογαριασμούς, μη επιβαρύνοντας σε τίποτα το Δημόσιο ή τον ΟΑΕΕ, είναι εντελώς αδικαιολόγητη η κατακράτησή τους».