24/11/2017 | 15:20
Ζ. Ψαρράς: Η υπερφορολόγηση "πνίγει" τις επιχειρήσεις
Ζ. Ψαρράς: Η υπερφορολόγηση "πνίγει" τις επιχειρήσεις
Για το οικονομικό περιβάλλον, την επιχειρηματικότητα και την κατάσταση στην αγορά μίλησε  ο Ζήσης, Ψαρράς, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και μέλος Δ.Σ. του ΕΕΑ, στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017.
Σκιαγραφώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις ο κ. Ψαρράς ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Kεφάλαια που δεν υπάρχουν, πόροι που αδυνατούμε να έχουμε περισσότερους που είναι το προσωπικό, μηχανολογικός εξοπλισμός που δυστυχώς δεν εκσυγχρονίζεται έτσι όπως θα μπορούσε".
Επισήμανε, ακόμη ότι "διαχέονται προγράμματα του ΕΣΠΑ, τα οποία έχουν εδώ και δύο χρόνια εγκριθεί και δεν έχουν εκταμιευθεί τα ποσά", καθώς και τις δυσκολίες στη χρηματόδηση επιχειρήσεων από τράπεζες.
Καίριο πλήγμα στην επιχειρηματικότητα επιφέρει, σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, η υπερφορολόγηση 
"Δεν μπορεί να αναπτυχθεί επιχειρηματικότητα, βιώσιμη και αναπτυσσόμενη, με την υπερφορολόγηση. Όταν στα 100 ευρώ του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του μένουν για να διαχειριστεί 20-25 ευρώ, τι επενδύσεις θα κάνει, πόσο προσωπικό θα πάρει, τι θα πάει σπίτι του;", επισήμανε.
Ο κ. Ψαρράς υπογράμμισε ότι "οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας είναι τεράστιες", σημειώνοντας ωστόσο ότι  "η ελληνική οικονομία είναι ένα μωσαϊκό. Έχει μικρές παραγωγές" και επομένως οι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει να υπάρχουν συνέργειες, στις οποίες "το κράτος πρέπει να είναι αρωγός".
 
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Ζ. ΨΑΡΡΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
 
 

 

 

Tags: ΕΕΑ, Επιχειρηματικότητα, Φορολογία Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1128 φορές

Σχετικές Ειδήσεις