19/08/2017 | 19:55
Ζ. Ψαρράς: Ο εξωδικαστικός μηχανισμός και οι επιχειρήσεις- βίντεο
Ζ. Ψαρράς: Ο εξωδικαστικός μηχανισμός και οι επιχειρήσεις- βίντεο

Με θέμα τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων, ασχολήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ στην πρωινή εκπομπή της 10ης Αυγούστου 2017, με τον Νίκο Υποφάντη και την Έλενα Παπαδημητρίου.

 

Καλεσμένος στην εκπομπή ήταν ο κ. Ζήσης Ψαρράς, μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και σύμβουλος επιχειρήσεων. Στην εκπομπή συμμετείχε και ο φοροτεχνικός Ηλίας Χατζηγεωργίου.

 

Όπως επεσήμανε ο κ. Ψαρράς, η κατάσταση των επιχειρήσεων είναι δραματική και την ώρα που ανοίγει η ηλεκτρονική σελίδα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό χρεών των επιχειρήσεων, έρχονται απανωτά οι δόσεις που πρέπει να καταβάλουν για διάφορες φορολογικές επιβαρύνσεις. Κάτω όμως από αυτές τις δυσκολίες εμείς συνεχίζουμε να επιχειρούμε! Κατάσταση τρέλας αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς.

 

Συνεχίζοντας τόνισε ότι πολλοί επιχειρηματίες χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες για τις πρώτες δόσεις οφειλών αλλά στη συνέχεια αυτή η δυνατότητα αποδυναμώνεται. Στο τέλος αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα. Η «αγελάδα» δυστυχώς στερεύει.

 

Στην παρούσα φάση ο επιχειρηματίας πρέπει να μελετήσει τα στοιχεία και με συμβούλους να επιχειρήσει να αιτηθεί εξωδικαστική ρύθμιση. Δυστυχώς οι μικροί επιχειρηματίες δεν έχουν μάθει να εργάζονται έτσι και με τόση γραφειοκρατία θα είναι πολύ πιο δύσκολα από τις μεγάλες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα του εξωδικαστικού.  

 

Δείτε όλο το διάλογο με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ένταξη των επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

 

 

 ΣΒ

Tags: Εξωδικαστικός Μηχανισμός, Φορολογία Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1584 φορές

Σχετικές Ειδήσεις