24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στην Πάτρα και το Αίγιο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 24ωρο κλείσιμο, στο οποίο προχώρησαν τα καταστήματα εστίασης της Πάτρας και του Αιγίου. Η συμμετοχή των καταστηματαρχών ήταν σχεδόν καθολική όλο το 24ωρο «βυθίζοντας στο σκοτάδι» την πρωτεύουσα της Αχαΐας. Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με περισσοτέρους από 1500 επαγγελματίες στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Αγίου Γεωργίου όπου το παρών έδωσαν βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, περιφερειακοί σύμβουλοι και υποψήφιοι δήμαρχοι, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν τα αιτήματα των επαγγελματιών της εστίασης.

Ο Φ.Π.Α., το μη μισθολογικό κόστος και τα πνευματικά δικαιώματα αποτελούν τα τρία μεγάλα αγκάθια για τον κλάδο της εστίασης. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επεσήμανε ότι «ο υψηλός Φ.Π.Α. έχει επιφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στον κλάδο της εστίασης με αποτέλεσμα χιλιάδες επαγγελματίες να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, ενώ παράλληλα και το υψηλό μη μισθολογικό κόστος δημιουργεί ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΕΦΚΑ».

Σε ό,τι αφορά τα πνευματικά δικαιώματα ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει επιτέλους θέση ξεκαθαρίζοντας το τοπίο της πολυδιάσπασης των πνευματικών δικαιωμάτων που έχει ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του κόστους για τους επαγγελματίες και να εφαρμοστεί ο νόμος για τις υποχρεώσεις των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης π.χ. στη διαφάνεια-ανάρτηση των ρεπερτορίων τους στο διαδίκτυο κτλ.