ΑΑΔΕ: Kαταγραφή των προβλημάτων TAXIS σε ακριτικά νησιά

στόχος είναι να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας

Από την Πάτμο ξεκίνησε στις 29 Οκτωβρίου, το πιλοτικό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που προβλέπει επισκέψεις κλιμακίου εφοριακών υπαλλήλων σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, προκειμένου να ακούσει και να καταγράψει τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών στις συναλλαγές τους μέσω το TAXIS.

 

Το σχέδιο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκινά από τα Δωδεκάνησα, ενώ στόχος είναι να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

Στις 30 Οκτωβρίου το 7μελές κλιμάκιο της ΑΑΔΕ βρισκόταν  στους Λειψούς, την 1η Νοεμβρίου θα είναι στο Αγαθονήσι, στις 2 Νοεμβρίου στη Χάλκη και την ερχόμενη Δευτέρα στη Σύμη. Ο Γ. Πιτσιλής έχει επικοινωνήσει ήδη με τους δημάρχους των νησιών, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία της ΑΑΔΕ, καθώς θεωρείται ότι θα βοηθήσει σημαντικά τους κατοίκους των νησιών. Οι φορολογούμενοι στις περιοχές αυτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να υποβάλουν στους εφοριακούς τις απορίες τους σχετικά την υποβολή των δηλώσεων και τη χρήση άλλων εφαρμογών του TAXIS.

 

Το κλιμάκιο που επισκέπτεται τα νησιά αυτά, αποτελείται από υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ Ρόδου και τον διευθυντή και υποδιευθυντή της συγκεκριμένης εφορίας, ενώ θα συμμετέχει και ο φορολογικός περιφερειάρχης της ΑΑΔΕ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

B