Αδιαχώρητο και μουσικές του δρόμου στο κέντρο της Αθήνας

Λίγο οι μέρες, λίγο η αλλαγή, προς το καλύτερο, των οικονομικών ειδήσεων, λίγο τα δώρα και οι εμπρόθεσμες καταβολές των συντάξεων και αρκετά ή πολύ ο λαμπερός ήλιος, όλα βοήθησαν ώστε η παραμονή των Χριστουγέννων να είναι μια πραγματική γιορτή στο κέντρο της Αθήνας!

Από το πρωί ο κόσμος κατέβηκε για να αγοράσει τα τελευταία δώρα, αλλά και για να απολαύσει μια κίνηση του κόσμου με αχνή αισιοδοξία στα πρόσωπα που είχε χρόνια να δει

Πραγματικά, είχε στιγμές που στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους γινόταν το αδιαχώρητο. Εκτός από τους καταναλωτές, υπήρχαν και οι περιπατητές, και οι τουρίστες, και οι μικροπωλητές. Μουσικές και στολισμένες βιτρίνες παντού! Ήταν φανερό ότι ο κόσμος, παρότι δεν ξεχνάει τα βάρη που έχει φορτωθεί και αυτά που θα συνεχίσουν να έρχονται και να του δυσκολεύουν τη ζωή, ήθελε να ξεφύγει, έστω για λίγο.

Στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Αθήνας, στην Ερμού, από το Σύνταγμα μέχρι το Μοναστηράκι, όλα ήταν μια γιορτή. Δεν έλλειπαν τόσο τα μουσικά σχήματα με τα κάλαντα και τα παραδοσιακά τραγούδια, όσο και οι μεγάλες σκηνές, οι λατέρνες, το σαλέπι, τα μπαλόνια και οι… προκλήσεις από τις στολισμένες βιτρίνες!

 

 

 

 

 

 

Φωτορεπορτάζ