Αδύνατο να υποβληθούν οι δηλώσεις Ε9 μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου

οι λογιστές- φοροτεχνικοί έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν ένα τόσο μεγάλο όγκο δηλώσεων

 

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι είναι αδύνατο να υποβληθούν 4,5 εκατ. δηλώσεις Ε9 μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2013. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, οι λογιστές- φοροτεχνικοί έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν υπάρχει περίπτωση όσο και να πιεστούν να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν ένα τόσο μεγάλο όγκο δηλώσεων μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2013.

 Με δεδομένο ότι η Γ.Γ.Π.Σ. θα προχωρήσει στην έκδοση και αποστολή των εκκαθαριστικών του 2013 με βάση το υφιστάμενο αρχείο, ανεξάρτητα αν είναι επικαιροποιημένη  η εικόνα των ακινήτων των φυσικών προσώπων, θα προκληθεί χάος από την ανάγκη υποβολής διορθωτικών δηλώσεων στο επόμενο 4ηνο.
 
Ακόμα και εάν ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή διόρθωσης των εκκαθαριστικών και αποφευχθεί η διαδικασία διόρθωσης των εκκαθαριστικών στις Δ.Ο.Υ., τα στοιχεία που θα έχει το Υπ. Οικ.  για την εκκαθάριση του Φ.Α.Π. 2013 θα είναι λανθασμένα με ότι συνέπεια θα έχει αυτό στην αξιοπιστία των στοιχείων που δημοσιοποιούνται και αποστέλλονται στους δανειστές.
 
Τι ζήτησαν οι φοροτεχνικοί:

 
α) η υποχρέωση επικαιροποίησης, διόρθωσης και οριστικοποίησης των εμπραγμάτων δικαιωμάτων του πίνακα 2 του εντύπου Ε9 (αγροτεμάχια, γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού)  να μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου  2013.
 
β) Να δοθεί παράταση στην υποβολή του Ε9 τουλάχιστον μέχρι την 15η Οκτωβρίου 2013.