Αντιπαράθεση για τις διαδηλώσεις στο κέντρο –video-

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ Νίκος Κουγιουμτζής με τον Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ

 

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ Νίκος Κογιουμτσής με τον Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλοστην εκπομπή Συμβαίνει Τώρα στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

Σύμφωνα με τον εμπορικό σύλλογο και τους επιχειρηματίες του κέντρου υπάρχει μεγάλη επιδείνωση του συνολικού τζίρου των καταστημάτων που κυμαίνεται από 20 ως 30% τις ημέρες που το κέντρο της Αθήνας κλείνει από τις διαδηλώσεις.

Το μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ ανέφερε ότι ο εμπορικός κόσμος σέβεται απόλυτα το δικαίωμα στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν πολλές φορές και οι ίδιοι. Η ένσταση των εμπόρων είναι όταν γίνεται κατάχρηση του δικαιώματος και κλείνουν δρόμοι από ολιγάριθμους διαδηλωτές.

Πρότεινε να μην κλείνουν εξ ολοκλήρου οι δρόμοι αλλά μόνο μία λωρίδα όταν είναι μικρές οι διαδηλώσεις, αλλά να υπάρχει κι ένα δελτίο συγκεντρώσεων για να γνωρίζει ο κόσμος ποιες ώρες θα υπάρχει πρόβλημα στο κέντρο. Ο Νίκος Κογιουμτσής ζήτησε να υπάρξει συζήτηση με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων προκειμένου να βρεθεί μία αποδεκτή λύση από όλες τις πλευρές. Τέλος είπε ότι το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι αναφαίρετο.

 

Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που αναπτύχθηκε