Απάντηση προέδρου ΕΣΕΕ προς τους Προέδρους ΣΕΒ και ΣΕΤΕ

Απάντηση προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη προς τους Προέδρους ΣΕΒ και ΣΕΤΕ για το θέμα των Κυριακών

Απάντηση προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη προς τους Προέδρους ΣΕΒ και ΣΕΤΕ για το θέμα των Κυριακών

"…Με μεγάλη μου έκπληξη έγινα δέκτης των πρόσθετων δικαστικών παρεμβάσεων σας στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ΕΣΕΕ & της ΓΣΕΒΕΕ μεταξύ άλλων, ως προς το ζήτημα των Κυριακών. Η έκπληξη γίνεται πλέον θλίψη όταν αναλογίζομαι που οδηγούμαστε ως κοινωνικοί εταίροι σε μια κρίσιμη στιγμή όπου η κοινωνία μας θέλει ενωμένους και εσείς στρέφεστε εναντίον μας.

Δυστυχώς επιδεικνύετε μια ασυγχώρητη στάση σε ένα θέμα που γνωρίζετε πολύ καλά ότι απασχολεί τον ελληνικό εμπορικό κόσμο στον ύψιστο βαθμό. Θεωρώ αδιανόητο το ότι κινηθήκατε ενάντια σε άλλους δύο κοινωνικούς εταίρους, χωρίς προηγουμένως να μας έχετε εκθέσει τις αντιρρήσεις σας σε κάποια διμερή συνάντηση. Η ΕΣΕΕ δεν φοβήθηκε ποτέ το διάλογο, αλλά ούτε και τους στυγνούς εκβιασμούς των πολιτειακών παραγόντων, πόσο μάλλον τις απέλπιδες ενέργειες υπουργικών κύκλων που δυστυχώς εξυπηρετείτε.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλους τους "εχθρούς" των μικρομεσαίων της αγοράς. Δε θα ανεχθούμε όμως από κανένα απαράδεκτες παρεμβάσεις σε θέματα που επηρεάζουν το μέλλον χιλιάδων μικρομεσαίων συναδέλφων μας και το ίδιο αναμένουμε και από τους υπόλοιπους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους, αγνοώντας βεβαίως τον μη αναγνωρισμένο σύνδεσμο ΣΕΛΠΕ, ο οποίος στη προσπάθεια του να επιβιώσει για να εξυπηρετεί τους λίγους πελάτες του, θέλει να γίνει η ουρά σας.

Σας καλώ έστω και τη τελευταία στιγμή να αποσύρετε αυτές τις πρόσθετες δικαστικές παρεμβάσεις σας υπέρ του Δημοσίου, για ένα θέμα που δεν σας απασχολεί και δεν είναι της αρμοδιότητας σας, ώστε να αποκαταστήσετε το κλίμα σύμπνοιας και συναίνεσης που επιδείξατε πριν λίγο καιρό στη Γενεύη και σήμερα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.  

Πάρτε το σαν έκφραση αγωνίας και όχι σαν παραίνεση. 

Έχουμε χρέος στην πατρίδα μας ως κοινωνικοί εταίροι να είμαστε ενωμένοι και όχι σε αντιπαράθεση και δεν θα σας απαντούσα δημοσίως εάν δεν είχατε υποπέσει σε δεύτερο συνεχόμενο "φάουλ". Πιστέψτε με η κατάσταση σύγκρουσης που δημιουργήσατε δεν συμφέρει κανέναν στην αγορά. 

Πάρτε το σαν έκφραση αγωνίας και όχι σαν παραίνεση… "