Απίστευτη υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων!

Η υπόθεση που ξεσκέπασαν οι Ράμπο της ΑΑΔΕ, διεκδικεί την πρωτιά στο μακρύ κατάλογο των υποθέσεων λαθρεμπορίας καυσίμων και αν μη τι άλλο το θράσος όσων εμπλέκονται, θα μείνει στην ιστορία.

φωτό αρχείου

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ελεγκτές της ΑΑΔΕ άρχισαν να «ξεσκονίζουν» πρατήριο καυσίμων στο Γέρακα, που είχε κάνει έναρξη εργασιών τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα ευρήματα ήταν απίστευτα. Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές εξέτασαν από τις 12/12/2018, ημερομηνία έναρξης των εργασιών της επιχείρησης έως
και τις 12/2/2019:
 τα στοιχεία του συστήματος εισροών –εκροών
 τα παραστατικά αγορών και πωλήσεων και
 την ποσοτική καταμέτρηση των αποθεμάτων

φωτό αρχείου

Τι βρήκαν; Πωλήσεις καυσίμων που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από ανάλογες αγορές, και συγκεκριμένα πωλήσεις 367.308,50 συνολικών λίτρων καυσίμων αμόλυβδης βενζίνης, πετρελαίου κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης καθώς και 37.376,19 κιλών υγραερίου (LPG). Για τις παραπάνω ποσότητες δεν υπήρχαν νόμιμα φορολογικά παραστατικά και δεν αποδείχτηκε με έγγραφα στοιχεία η νόμιμη προέλευση, κατοχή και κυρίως καταβολή των αναλογούντων δασμών και λοιπών φόρων. Η ζημία του Δημοσίου από διαφυγόντες δασμούς και φόρους ανέρχεται στα 277.704 ευρώ.

φωτό αρχείου

Έχει, όμως και συνέχεια. Μετά από δειγματοληψία, διαπιστώθηκε από τα Δελτία Χημικής Ανάλυσης
ότι οι ποσότητες όλων των προϊόντων των δεξαμενών του πρατηρίου, συνολικά 15.182 λίτρα, ήταν νοθευμένες. Η ζημία του Δημοσίου από διαφυγόντες δασμούς και φόρους ανέρχεται στα 14.399 ευρώ.

Το συνολικό ποσό που θα βεβαιωθεί (πολλαπλά τέλη και δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις) ανέρχεται στα 1.168.412 ευρώ.