Απλούστευση της διαδικασίας για την επιδότηση ξενοδοχοϋπαλλήλων

Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ανακοίνωσε την απλούστευση της διοικητικής διαδικασίας για επιδότηση ξενοδοχοϋπαλλήλων

 

Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ανακοίνωσε την απλούστευση της διοικητικής διαδικασίας για την επιδότηση ξενοδοχοϋπαλλήλων.

 

Ειδικότερα.

Οι διαδικασίες επιδότησης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που συνεχίζουν να λειτουργούν και να απασχολούν εργαζόμενους και κατά την περίοδο περιορισμού ή αναστολής της δραστηριότητας τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο Υπουργείο Εργασίας η Αναπληρώτρια Υπουργός, Ράνια Αντωνοπούλου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό.

Η κ. Αντωνοπούλου ενημέρωσε τον κ. Σαντορινιό ότι πλέον οι διαδικασίες επιδότησης των ξενοδοχοϋπαλλήλων απλουστεύτηκαν με τη ψήφιση  του άρθρου 55 του Ν. 4430/2016 για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, που πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή. Σύμφωνα με τις διατάξεις του συγκεκριμένου άρθρου, στο εξής θα χρειάζεται η έκδοση μίας μόνο υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των δικαιούχων της επιχορήγησης.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα απαιτείτο ξεχωριστή υπουργική απόφαση για κάθε αίτημα επιχορήγησης που υπέβαλε η κάθε επιχείρηση. Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση επιταχύνεται η διαδικασία, καθώς οι επιχειρήσεις δικαιούχοι  συγκεντρώνονται από τον ΟΑΕΔ σε ενιαίο πίνακα και λαμβάνουν την επιχορήγηση  με την έκδοση μιας και μόνο υπουργικής απόφασης.

Το ύψος της επιχορήγησης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τα ποσά των επιδομάτων ανεργίας που θα κατέβαλε ο ΟΑΕΔ στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, αν έπαυαν να απασχολούνται κατά τη διάρκεια του περιορισμού ή της αναστολής της δραστηριότητας της επιχείρησης.

 

ΣΒ