Άρθρο. Η αναγκαιότητα της ψήφου και η επόμενη μέρα

Γράφει ο Βαγγέλης Λαζαρίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Μεσιτών Ε.Ε.Α.


Πριν από τρεις ημέρες σε σχετικό μου άρθρο, τόνιζα την βαρύτητα και σημασία που έχει  οι συμμετοχή των συναδέλφων Μεσιτών στις εκλογές του Συλλόγου (ΣΜΑΣΑΑ).

Εκλογές που για πρώτη φόρα διεξήχθησαν ηλεκτρονικά  με απλό, ασφαλή, προσιτό για όλους  τρόπο και απολύτως δημοκρατικά.

Πραγματικά τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά και θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω ιστορικά καθώς αν δεν κάνω λάθος καταρρίπτουν σε ποσοστό συμμετοχής, όλα τα ρεκόρ τις εκατονταετούς ιστορίας του Συλλόγου.

Από του 797 συναδέλφους που είχαν δικαίωμα ψήφου, το εξάσκησαν 636, ήτοι ποσοστό 79,79%. Από τους δύο συνδυασμούς που συμμετείχαν στις εκλογές ο συνδυασμός Όραμα & Πράξη του κυρίου Ελευθέριου Ποταμιάνου έλαβε 464 ψήφους, ποσοστό 75,2% με 6 έδρες στο ΔΣ, 23 αντιπροσώπους στην ΟΜΑΣΕ και 2 Αντιπροσώπους στην CEPI και η Συνεργασία Μεσιτών του κυρίου Δημήτρη Μπινιάρη 153 ψήφους, ποσοστό 24,8% με 1 έδρα στο ΔΣ, 8 αντιπροσώπους στην ΟΜΑΣΕ και 2 αναπληρωματικούς αντιπροσώπους στην CEPI, ενώ υπήρξαν 15 λευκά και 4 άκυρα.

Συγχαρητήρια και στους δύο συνδυασμούς για τον άψογο αγώνα που έδωσαν.

Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι συνδυασμοί, ο ΝΙΚΗΤΗΣ είναι ένας και μοναδικός, ο Κλάδος των Μεσιτών.

Οι εκλεγέντες παλαιοί και νέοι, ΕΝΩΜΕΝΟΙ σε συνθήκες αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, ας αντλήσουν δύναμη από την ψήφο των συναδέλφων και ας σηκώσουν τα μανίκια για την επόμενη μέρα.

Τα θέματα είναι πολλά, με πρώτο και κύριο την  Παραμεσιτεία και λαθρομεσιτεία, ακολουθούν Εκπαίδευση και Πιστοποίηση, ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου περί μεσιτείας (Ν.4072/2012), ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός, η διεθνή εκπροσώπηση στη CEPI,  η εξωστρέφεια τόσο του Συλλόγου όσο και της ΟΜΑΣΕ δημιουργώντας σχέσεις σωστής επικοινωνίας τόσο με τα ΜΜΕ, έτσι ώστε να μην βγαίνει στα δημοσιογραφικά panels, κάθε άσχετος καλυπτόμενος κάτω από βαρύγδουπους ψευδεπίγραφους τίτλους με άποψη επί παντός επιστητού,  όσο και με την πολιτεία συμμετέχοντας ενεργά στην διαμόρφωση αποφάσεων, εγκυκλίων και νόμων που αφορούν τον κλάδο μας, καθώς και πολλά άλλα που θα ιεραρχηθούν από την νέα Διοίκηση του Συλλόγου.

Αγαπητοί συνάδελφοι, η επόμενη μέρα των εκλογών, βρίσκει την φωνή μας δυνατότερη και μας κατατάσσει στις υπολογίσιμες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, θέλει και χρειάζεται τέτοιες δυνατές φωνές, και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει τα σωματεία όλων των επαγγελματικών κλάδων,  ενισχύοντας συνεχώς τη συνεργασία του μαζί τους, με σκοπό την προώθηση λύσεων προς όφελος όλων των ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως είπε και ο πρόεδρος του ΕΕΑ κύριος Χατζηθεοδοσίου στο 8ο Στρατηγικό Συνέδριο {Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2021}, «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το 99,2% του συνόλου των επιχειρήσεων της χώρας. Αξίζουν κάθε στήριξης και ενίσχυσης. Οι μικρομεσαίοι δεν ζητάνε κάποια προνομιακή μεταχείριση. Απαιτούν όμως ισονομία».

Ας απαιτήσουμε λοιπόν, μέσα από τα συνδικαλιστικά μας όργανα και την συμμετοχή μας σε αυτά, το μερίδιο που μας αξίζει σαν παραγωγικός κλάδος, παρεμβαίνοντας στην οικονομία, στην εργασία, στην κοινωνία, αποδεικνύοντας την γνώση, τον επαγγελματισμό, την νομιμότητα και  τον σεβασμό που μας χαρακτηρίζει.