Άρθρο. Τα καψώνια του Ε.Τ.Ε.Α.

οι εργοδότες έχουν υποχρέωση έως 31/05/2014 να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις μισθολογικές καταστάσεις καθώς και την καταβολή των αντίστοιχων εισφορών

Την Τετάρτη, 12/03/2014 εκδόθηκε μια νέα εγκύκλιος από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης ( Ε.Τ.Ε.Α.), η οποία αναφέρει ότι οι εργοδότες έχουν υποχρέωση έως 31/05/2014 να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις μισθολογικές καταστάσεις καθώς και την καταβολή των αντίστοιχων εισφορών τους από την έναρξη της επιχείρησης τους έως και τον 11ο του 2013.

Ακολουθώντας τις τότε οδηγίες, όλοι οι εργοδότες μαζί με την πληρωμή των εισφορών τους στην τράπεζα προσκόμιζαν και τις μισθολογικές καταστάσεις του αντίστοιχου μήνα. Με την σειρά της η τράπεζα έστελνε τα παραπάνω στο Ε.Τ.Ε.Α.

 

Εφόσον οι εργοδότες έχουν πράξει τα δέοντα και έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους ως όφειλαν,

  • γιατί οι τότε αρμόδιοι του ταμείου δεν φρόντισαν για την διασφάλιση των παραπάνω αρχείων;
  • Γιατί καλούνται τώρα οι εργοδότες να ανατρέξουν σε αρχείο τόσων ετών;

Σήμερα οι κύριοι Παπανικολάου Αναστάσιος, Αθανασίου Αθανάσιος, Κωστόπουλος Νικόλαος, Βουρδούκης Χρήστος, Σπανοπούλου Σταματία, Πολυμερόπουλος Βασίλειος, Κογιουμτσής Νικόλαος, Μπαρδάνη Ρένα και Καλαμίδας Κωνσταντίνος   που απαρτίζουν το Δ.Σ. του ταμείου πήραν τις αποφάσεις τους. Μέσα στο site του Ε.Τ.Ε.Α. μπορούμε να δούμε πως υπάρχουν και εκπρόσωποι εργοδοτών, ποια η στάση που κράτησαν σε όλη αυτή την αδικία που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργοδότες;

Ποιος ο λόγος των «εκβιασμών»;

Οι λογιστές μέσα στο τόσο πιεσμένο πρόγραμμά τους, πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλο αυτό;

Δεν θα πρέπει να ενδώσουν στους εκβιασμούς του κάθε ταμείου και στην ανικανότητα τη δική τους που υποχρεώνει άλλους, να κάνουν αυτό που θα έπρεπε να έχουν  κάνουν εκείνοι από το 1943.
 

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
 

ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΠΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ;

Παναγιώτης Παντελής