Αυτεπαγγέλτως θα διώκονται όσοι επιτίθενται σε εφοριακούς

Αυστηρές ποινές και αυτεπάγγελτη δίωξη όσων επιτίθενται σε εφοριακούς υπαλλήλους

Η διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή κρίθηκε αναγκαία μετά τα πολλαπλά περιστατικά επιθέσεων που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα εναντίον ελεγκτών της ΑΑΔΕ που έκαναν ελέγχους για έκδοση αποδείξεων και την ορθή απόδοση παρακρατούμενων φόρων.

 

Αυστηρές ποινές και αυτεπάγγελτη δίωξη όσων επιτίθενται σε εφοριακούς υπαλλήλους προβλέπει διάταξη που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται και η νομική προστασία των ελεγκτών της φορολογικής διοίκησης. Παράλληλα με άλλη διάταξη θεσπίζεται όριο φοροδιαφυγής 150.000 ευρώ και άνω προκειμένου να ενεργοποιείται το μέτρο της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων που έχουν εντοπισθεί από το ΣΔΟΕ. Ειδικότερα, με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν:

 

Εξισώνονται στην ποινική νομοθεσία οι επιθέσεις σε υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά την τέλεση των καθηκόντων τους με τις επιθέσεις σε ένστολους αστυνομικούς, λιμενικούς κλπ.

 

Αυτεπάγγελτη δίωξη

 

Ουσιαστικά, οι επιθέσεις σε εφοριακούς χαρακτηρίζονται ιδιώνυμο αδίκημα που επιφέρουν αυστηρότερες ποινές στους δράστες καθώς και αυτεπάγγελτη ποινική δίωξή τους. Η διάταξη κρίθηκε αναγκαία μετά τα πολλαπλά περιστατικά επιθέσεων που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα εναντίον ελεγκτών της ΑΑΔΕ που έκαναν ελέγχους για έκδοση αποδείξεων και την ορθή απόδοση παρακρατούμενων φόρων.

 

 

Πηγή: Καθημερινή, του ΠΡΟΚΟΠΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

 

 

Β