Δ. Γαβαλάκης στον ΑΝΤ1 για ασφάλιση καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας

Δηλώσεις του Γ.Γ. του ΕΕΑ και Προέδρου της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης σε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 στις 30/10.

Για την ασφάλιση των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και τις προϋποθέσεις που τίθενται για όσα εξ αυτών βρίσκονται –σύμφωνα με τις ασφαλιστικές εταιρίες- στη ζώνη υψηλού κινδύνου, λόγω των συχνών και εκτεταμένων επεισοδίων, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του ΕΕΑ κ. Δημήτρης Γαβαλάκης σε σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018.
 
Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ ο κ. Γαβαλάκης ανέφερε ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες ασφαλίζουν, «όχι απλόχερα», τα καταστήματα στις περιοχές υψηλότερης επικινδυνότητας, με απαραίτητες προϋποθέσεις για κάλυψη από κακόβουλες πράξεις την τοποθέτηση ρολών στην πρόσοψη, συναγερμού ή συστήματος πυρασφάλειας.
 
«Πιο δύσκολη» περιοχή συγκριτικά με άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας, η οδός Στουρνάρη και τμήματα της οδού Πατησίων, δεδομένης της συχνότητας και του μεγέθους των επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα, όπως εξήγησε ο Γ.Γ. του ΕΕΑ.
 
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Γαβαλάκης υπογραμμίζει, μιλώντας και στο www.eea.gr, το χαμηλό κόστος ασφάλισης μιας επιχείρησης από κάθε κίνδυνο, περιλαμβανομένου αυτού των κακόβουλων ενεργειών. Είναι ενδεικτικό ότι για μία επιχείρηση, το περιεχόμενο της οποίας αγγίζει τις 100.000 ευρώ, το κόστος ασφάλισης δεν ξεπερνά τα 30 ευρώ το μήνα.
 
Ο Γ.Γ. του ΕΕΑ τονίζει παράλληλα ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προβαίνει σε κάθε ενέργεια προς όλες τις κατευθύνσεις με σκοπό τον περιορισμό των κακόβουλων ενεργειών στο κέντρο της Αθήνας και την ομαλή λειτουργία όλων των καταστημάτων.

 

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1