Διαμαρτυρία των πρατηρίων τσιγάρων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού -video-

Διαμαρτυρία έκαναν οι πρατηριούχοι τσιγάρων για να σταματήσει η επιχείρηση αφανισμού του κλάδου τους από μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες

Διαμαρτυρία έκαναν οι πρατηριούχοι τσιγάρων σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 για να σταματήσει η επιχείρηση αφανισμού του κλάδου τους από μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες καπνικών προϊόντων.

«Πρέπει να μας ακούσουν», «Θέλουν να εξοντώσουν δεκάδες επιχειρήσεις και να μας αφανίσουν», «μας εμπαίζουν. Όλοι δηλώνουν ανεύθυνοι και μας στέλνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία για να μιλήσουμε και κανείς δεν μας ακούει», «ήρθε η ώρα της αντίστασης για να μη δημιουργηθεί ένα  ακόμα καρτέλ στην αγορά» έλεγαν οι καπνοπώλες που βρέθηκαν στο κτήριο της  Επιτροπής Ανταγωνισμούς με μαύρες σημαίες για να δηλώσουν την απόγνωση τους για την Πολιτεία που δεν εισακούει την κραυγή απόγνωσης τους.

Στην είσοδο της Επιτροπής Ανταγωνισμού υπήρχε ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ»! Με αυτόν τον τρόπο οι καπνοπώλες εξέφρασαν τη δίκαια αγανάχτηση τους.

Στο πλευρό των καπνοπωλών από την πρώτη στιγμή βρέθηκε το ΕΕΑ το οποίο με σειρά ενεργειών έχει συμπαρασταθεί στο δίκαιο αίτημα τους για να μην αφανιστεί ο κλάδος. Μαζί με τους καπνοπώλες βρέθηκαν και περιπτερούχοι που δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα τους.

 

 

Δήλωση του Γιώργου Φλωρά για τα καρτέλ στην αγορά

Δήλωση στήριξης σε κάθε επαγγελματία  για ζητήματα καρτέλ που δημιουργούνται στην αγορά έκανε ο Πρόεδρος του Τμήματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιώργος Φλωράς κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των επαγγελματιών έξω από το κτήριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

 

 

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού καλύπτει τις πολυεθνικές και τα καρτέλ. Πριν λίγες εβδομάδες μετά από καταγγελία στην Κεντρική Ελλάδα έστειλε εννέα άτομα να κάνουν έφοδο κι έλεγχο στον τοπικό συνεταιρισμό των φαρμακοποιών της περιοχής. Εννέα άτομα  που δεν χωρούσαν καν στα γραφεία μίας εταιρίας με δύο – τρία εκατομμύρια ευρώ ετήσιες πωλήσεις.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού οφείλει επίσης να δράσει άμεσα και να λάβει μέτρα για τις καταγγελίες των πρατηριούχων τσιγάρων και των περιπτερούχων κατά των καπνοβιομηχανιών

 Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας ήταν και είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα σε κάθε κλάδο, σε κάθε προσπάθεια που γίνεται από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες για να αντισταθούν στους εκβιασμούς των πολυεθνικών εταιριών και των καρτέλ.»