tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Economist Gala Dinner: Σε έντεκα επιχειρήσεις τα βραβεία Τεχνολογίας και Καινοτομίας του Economist

Σε έντεκα ελληνικές επιχειρήσεις με ξεχωριστό αποτύπωμα στους τομείς της καινοτομίας και της τεχνολογίας απονεμήθηκαν τα βραβεία του Economist, στις 20/3/2023, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η βράβευση οργανώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα «Technology and Innovation in 2023 and beyond» του Economist Impact, σε συνεργασία με την ιστοσελίδα Powergame.gr, όπου κεντρικοί ομιλητές ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο ντιζάινερ τεχνολογικών προϊόντων και εφευρέτης του hashtag, Κρις Μεσίνα.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι εξής επιχειρήσεις:

– ΔΕΗ, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μετασχηματιστεί σε σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο οργανισμό που εξελίσσεται διαρκώς, κάνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό πράξη με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανθρώπων της και όλων των διαδικασιών που ακολουθεί.

– Microsoft Hellas, η οποία σε πείσμα των δύσκολων συγκυριών των προηγούμενων χρόνων, συνέχισε να επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, πρωτοπορώντας με την ανακοίνωση δημιουργίας εγχώριων data centers, αλλά και με τη δωρεάν εξειδίκευση χιλιάδων πολιτών σε ψηφιακές δεξιότητες.

– Cisco Ελλάδας, η οποία βραβεύτηκε ως ένας τεχνολογικός πάροχος, που με σαφή προσανατολισμό σε ένα βιώσιμο και καινοτόμο μέλλον, διασυνδέει αποτελεσματικά ανθρώπους, συσκευές και δεδομένα, ενώ την ίδια ώρα διευρύνει διαρκώς το αποτύπωμά της μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες.

– Iron Mountain Hellas, η οποία πρεσβεύει την ολιστική προσέγγιση στην προστασία και διαχείριση των πληροφοριών. Μέσα από μια μακρά διαδρομή επιτυχίας στο σχεδιασμό και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και εφαρμογών στον τομέα διαχείρισης του φυσικού και ηλεκτρονικού αρχείου, και μέσα από πρωτοποριακές υπηρεσίες διαθέτει ισχυρή παρουσία στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αναλαμβάνοντας σύνθετα έργα, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

– ΔΕΛΤΑ, η οποία για 70 χρόνια οδηγεί τις εξελίξεις και επιδιώκει με συνέπεια την παραγωγή άριστων και ασφαλών προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία για όλους, ενώ παράλληλα σηματοδοτεί τη μετάβαση του κλάδου στη νέα εποχή της βιομηχανίας επιπέδου 4.

– ΤΕΧΑΝ, η οποία οδηγεί εδώ και χρόνια τις εγχώριες εξελίξεις στη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα πρωταγωνιστώντας από τη δεκαετία του ’80 στην ανακύκλωση συσκευασιών με την τοποθέτηση, λειτουργία και ολοκληρωμένη διαχείριση των υπερσύγχρονων πολυκέντρων ανακύκλωσης. Τα Recycling Centers ενσωματώνουν την καινοτομία και υψηλή τεχνολογία αποδεικνύοντας τη δέσμευση για ένα καλύτερο μέλλον.

– ΟΠΑΠ, που αποτελεί εδώ και καιρό έναν πρωταγωνιστή της ελληνικής οικονομίας και σε αυτή την πορεία η καινοτομία δεν είναι απλώς αναγκαιότητα της εποχής, αλλά επιλογή για την εξέλιξη της εμπειρίας του πελάτη. Εφαρμόζοντας τεχνολογίες αιχμής στην ψηφιοποίηση των διαδράσεων σε όλα τα στάδια του customer journey, ο ΟΠΑΠ κάνει την πρωτοπορία πράξη μέσα από το OPAP Store Application, την καινοτόμα εφαρμογή για κινητά.

– Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», που τοποθετεί καθημερινά ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση και συνολική εμπειρία του επιβατικού κοινού. Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας έχει ως προορισμό τη διαρκή τεχνολογική ενίσχυση και τη δημιουργία νέων καναλιών ψηφιακής επικοινωνίας. Σε αυτό το ταξίδι αξιοποιεί πρωτοποριακές ψηφιακές λύσεις και σύγχρονα εργαλεία για την κατανόηση των πραγματικών αναγκών των επιβατών δημιουργώντας ψηφιακές υπηρεσίες μέσα από τις οποίες βρίσκεται real time δίπλα τους.

– Nova, η πρώτη εταιρεία που έφερε στην Ελλάδα το Ίντερνετ, την κινητή τηλεφωνία και τη συνδρομητική τηλεόραση. Σήμερα μεταξύ άλλων φέρνει την οπτική ίνα στα σπίτια, μέσα από ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο. Η Nova, μέλος του United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κάνει πραγματικότητα σήμερα τις υπερυψηλές ταχύτητες του αύριο. Ως ο απόλυτος επιταχυντής στην εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών συμβάλλει απτά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας παρέχοντας πρόσβαση στα οφέλη της ραγδαίας εξελισσόμενης κοινωνίας των gigabytes για εκατομμύρια Έλληνες, ιδιώτες και επιχειρήσεις.

– WEMETRIX, που δίνει από το 2018 πρωτοποριακές λύσεις στα σύνθετα ζητήματα στο κομμάτι των πωλήσεων, των πιστώσεων αλλά και της συμμόρφωσης με τα διεθνή πρότυπα χρηματοοικονομικής πληροφόρησης. Σε μια εποχή που η αναζήτηση ενός κοινού περιβάλλοντος εργασίας για όλες τις διευθύνσεις αποτελεί νούμερο ένα ζητούμενο, αναπτύσσει σύγχρονα εργαλεία που προσδίδουν αξία στο business κάθε πελάτη.

– Cognity, η εταιρεία που εγκαινίασε την ψηφιακή πραγματικότητα στην αποθήκευση των δεδομένων ταυτοποίησης διευκολύνοντας την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών. Ενταγμένη στην πολιτοκεντρική στρατηγική του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με συντονισμό με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών και Μεταφορών αποτελεί το δημιουργό του Gov.gr Wallet, του ψηφιακού πορτοφολιού εγγράφων, και αναδεικνύει τη σημασία της καινοτομίας για την ασφάλεια στη διαχείριση προσωπικών εγγράφων με το βλέμμα στραμμένο ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση κόστους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Β