ΕΕΑ: Διανομή υγειονομικού Υλικού στους Δήμους Ν. Σμύρνης και Μοσχάτου

Οι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Έμποροι της Νέας Σμύρνης και του Μοσχάτου ήταν οι επόμενοι σταθμοί του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας για τη δωρεάν διανομή αντισηπτικών και μασκών, στις 18 Ιουνίου 2020.

Οι επισκέψεις έγιναν κυρίως στο εμπορικό κέντρο των δύο Δήμων και είχαν ως στόχο, πέρα από την διανομή των υγειονομικών υλικών για την προστασία από τον κορονοϊό, και την ψυχολογική στήριξη των συναδέλφων που περνάνε δύσκολες μέρες προσαρμογής μετά την πανδημία, η οποία για πολλές επιχειρήσεις και εργαζόμενους ήταν μια επώδυνη κατάσταση οικονομικής συρρίκνωσης.

 

Τα αποτελέσματα της προσπάθειας του ΕΕΑ ήταν και πάλι ενθαρρυντικά όπως και στους άλλους δήμους που περιέλαβε η πρωτοβουλία του ΕΕΑ, ενώ η άλλη πλευρά της είναι οι πραγματικές εξομολογήσεις των επαγγελματιών για τη μεγάλη κρίση που διέρχονται, την μικρή κρατική στήριξη, τα οικονομικά αδιέξοδα και τις μεγάλες προσπάθειες που κάνουν, με αισιοδοξία, ελπίζοντας πάντα σε ένα καλύτερο μέλλον.

Στο εμπορικό κέντρο της Ν .Σμύρνης η κίνηση ήταν υποφερτή. Τα παράπονα δεν έλειψαν αλλά ήταν φανερό ότι σταδιακά η κανονικότητα προσεγγίζεται μέρα τη μέρα. Ήταν φανερά τα προβλήματα αλλά από τις συζητήσεις φαινόταν ότι αυτά είναι διαχειρίσιμα και θα ξεπεραστούν.

Ίδια η εικόνα και στο εμπορικό κέντρο του Μοσχάτου. Ο διάλογος με τους καταστηματάρχες ήταν συνεχόμενος, κάποιοι δέχονταν με χαρά την αντιπροσωπεία του ΕΕΑ που για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη αντιπροσωπεία φορέα τους επισκέπτονταν για να συζητήσουν τα προβλήματά τους και να τους στηρίξουν.

Την προσπάθεια του ΕΕΑ στήριξε με την παρουσία της η Αντιπεριφειάρχης Ν. Τομέα, κα Δήμητρα Νάνου η οποία συνομίλησε με καταστηματάρχες της Ν. Σμύρνης και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν με αισιοδοξία τις προσπάθειές τους. Όπως δήλωσε, η δράση του ΕΕΑ είναι ταυτόχρονα και μια δημοσκόπηση – καταγραφή της πραγματικής κατάστασης που ζουν οι επιχειρηματίες.

Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ αποτελούνταν από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Γρέντζελο, τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Κογουμτσή και μέλη του Δ.Σ., συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες και συνεργάτες.

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης συμμετείχε με αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο  Δήμαρχο κ. Σταύρος Τζουλάκης, ενώ συμμετείχε και ο Εμπορικός Σύλλογος με επικεφαλής τον Πρόεδρο Πάρι Παπαβασιλείου.

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, συμμετείχε με μεγάλη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Ευθυμίου, ενώ συμμετείχε και αντιπροσωπεία του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου με επικεφαλής την Πρόεδρο κα  Ελεάννα Μπαλάσο

Περιοδεία – Το ΕΕΑ μοιράζει μάσκες και αντισηπτικά σε επιχειρήσεις της Ν. Σμύρνης και του Μοσχάτου

 

Δήλωση της Αντιπεριφειάρχη Ν. Τομέα, Γεωργίας Νάνου

 

Δήλωση Δήλωση του δημάρχου Ν. Σμύρνης, Σταύρου Τζουλάκη

 

Δήλωση του δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου

Δήλωση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σμύρνης, Πάρι Παπαβασιλείου

 

 

Β