ΕΕΑ: Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε τα μέλη μας-ΒΙΝΤΕΟ

ΕΕΑ: Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε τα μέλη μας-ΒΙΝΤΕΟ

 

Με ιστορία που ξεκινά από το 1925 όταν και ιδρύθηκε, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) είναι το μεγαλύτερο Επιμελητήριο στην Ελλάδα. Βασικός σκοπός του είναι η ενημέρωση, προστασία και πρόοδος των μελών του στο πλαίσιο της γενικότερης ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας.

 

Με αιρετή Διοίκηση 51 συμβούλων και ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας αποτελεί τον κατεξοχήν σύνδεσμο ανάμεσα στα μέλη του και στα Όργανα της, προσφέροντας συμβουλές και γνωμοδοτήσεις για κάθε κρίσιμο ζήτημα της Οικονομίας.

 

Άμεσος στόχος είναι το ΕΕΑ να γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιοποιημένο Επιμελητήριο της Ελλάδας ώστε όλες οι υπηρεσίες και παροχές στα μέλη του να προσφέρονται χωρίς να είναι αναγκαία η φυσική παρουσία.

 

Όραμα της Διοίκησής του είναι να αποτελέσει ένα πρότυπο επιμελητήριο με σύγχρονη ευρωπαϊκή ταυτότητα που θα συμβάλει καθοριστικά στην προώθηση της επιχειρηματικότητας.

 

Επενδύει καθημερινά σημαντικούς πόρους στη βελτίωση της λειτουργίας του Επιμελητηρίου και κυρίως στην προσφορά πολλαπλών Υπηρεσιών προς τα μέλη. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται πληθώρα δράσεων όπως και η συμμετοχή σε προγράμματα που στηρίζουν τον επαγγελματία και τον μικρομεσαίο.

 

Τέτοιο είναι το πρόγραμμα Έγκαιρης Προειδοποίησης που μπορεί να δώσει προοπτική βιωσιμότητας και ανάπτυξης σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

 

Οι συνεχείς παρεμβάσεις του ΕΕΑ προς την Πολιτεία για θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της εξωστρέφειας, την στήριξη της επιχειρηματικότητας, την εφαρμογή της Δεύτερης Ευκαιρίας, τις αλλαγές στον Εξωδικαστικό, την κατάθεση στοιχειοθετημένων προτάσεων για μείωση του μη μισθολογικού κόστους με την ταυτόχρονη αύξηση του κατώτατου μισθού, είναι ορισμένες μόνο από τις δράσεις μας που στηρίζουν τον επαγγελματία και τη μικρομεσαία επιχείρηση.