«Έφυγε» ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Γκουντόπουλος

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Δημήτρης Γκουντόπουλος.

Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας από το 1997 έως το 2009, ξεκινώντας τη διαδρομή του στα επιμελητηριακά δρώμενα το 1992. Παράλληλα, διετέλεσε αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Ενεργός πολιτικά και στο χώρο της κεντροαριστεράς, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο νομό Λάρισας.

Σε ψήφισμα της διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

«Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λάρισας συνήλθε την 17η Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα, σε έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή την αναγγελία του ξαφνικού θανάτου του τέως Προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας και τέως Γ΄ Αντιπροέδρου της Κ.Ε.Ε.Ε., Δημήτριου Γκουντόπουλου, και αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά του στην επιχειρηματικότητα τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

1. Να ενημερωθούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου

2. Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο στην κηδεία του εκλιπόντος και να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

3. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό (500,00 ευρώ) σε κοινωφελές ίδρυμα.

4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του εκλιπόντος, στη συνεδρίαση του αμέσως επόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

5. Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο».

Ψήφισμα ΚΕΕΕ

Η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, συγκλονισμένη από το θάνατο του τ. Αντιπροέδρου της και τ. Προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας, Δημήτρη Γκουντόπουλου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και μετά από εισήγηση του Προέδρου, κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του εκλιπόντος, αποφάσισε τα ακόλουθα:

  1. Να παραστεί εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην εξόδιο ακολουθία.
  2. Να εκφράσει την βαθιά της θλίψη, τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και την συμπάθειά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος.
  3. Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του εκλιπόντος.
  4. Να διατεθεί ένα ποσόν σε ευαγή ιδρύματα καθ’ υπόδειξη της οικογενείας του.
  5. Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα Γραφεία της κατά την ημέρα της εξόδιας ακολουθίας.
  6. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο και να αναρτηθεί στα Γραφεία της.
  7. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος στην προσεχή συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής και της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

 

Δήλωση του Προέδρου του ΕΕΑ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

«Η επιμελητηριακή κοινότητα θρηνεί σήμερα την απώλεια του επιφανούς στελέχους της, Δημήτρη Γκουντόπουλου. Ο Δημήτρης υπήρξε πρωτεργάτης του εκσυγχρονισμού του επιμελητηριακού θεσμού, τόσο από τη θέση Προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας, όσο και από τα όργανα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.  Υπήρξε πάντα άψογος στις συνεργασίες του για τον θεσμό. Υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια την επιχειρηματικότητα κι έβαλε τη σφραγίδα του σε πολλές αναπτυξιακές  δράσεις. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».