Εκλογή Ζορπίδη στο Περιφερειακό Επιμελητήριο Κεντρικής Μακεδονίας

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης εκλέχτηκε πρώτος Πρόεδρος του Συμβουλίου του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης εκλέχτηκε πρώτος Πρόεδρος του Συμβουλίου του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι αρχαιρεσίες έγιναν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και ο κ. Ζορπίδης εκλέχθηκε πανηγυρικά στη θέση του Προέδρου καθώς τον ψήφισαν 22 από τα 30 μέλη του Συμβουλίου, που συμμετείχαν στη διαδικασία (ένα δεν προσήλθε), ενώ ο έτερος υποψήφιος Γιώργος Μπίκας έλαβε 8 ψήφους. 

Μετά την εκλογή του, όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ, ο Μιχάλης Ζορπίδης δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή η εκλογή μου στην πρώτη διοίκηση του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας και για το λόγο αυτό ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους. Είναι ένα νέο όργανο στο οποίο θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να το αναδείξουμε σε όργανο υποστήριξης των επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών και μοχλό ανάπτυξης της αγοράς και της οικονομίας. Στον αγώνα αυτό δηλώνω ευθέως ότι θα συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις και με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας. Οι προσπάθειες μας τώρα θα επικεντρωθούν στο να δώσουμε σάρκα και οστά στο νέο φορέα, καθώς είναι ουσιώδες τώρα να αποκτήσει πόρους, αρμοδιότητες και εργαλεία δουλειάς». 

Για την εκλογή του Μιχάλη Ζορπίδη στη θέση του Προέδρου του νέου οργάνου έκανε δήλωση στο eea.gr ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου:

«Χαιρετίζω την εκλογή του φίλου Μιχάλη Ζορπίδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Επιμελητηρίων Κεντρικής Μακεδονίας και τον συγχαίρω για τη μεγάλη εκλογική του νίκη. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στον Επιμελητηριακό θεσμό και που σίγουρα θα δώσει περισσότερα στο μέλλον. Προκαλεί αισιοδοξία το γεγονός της εκλογής του στη θέση του Προέδρου καθώς αποδείχθηκε ότι οι συνάδελφοι που τον τίμησαν με την ψήφο τους ξέρουν να αναγνωρίζουν αξίες και να βάζουν στην «πρώτη γραμμή» τους πραγματικά άξιους. Η μέχρι τώρα συνεργασία μας για θέματα Επιμελητηρίων υπήρξε εξαιρετική και αποδοτική προς όφελος των μελών μας και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Καλή επιτυχία στο έργο του.»

 

Στη χθεσινή διαδικασία ορίστηκαν και οι οκτώ αντιπρόεδροι του Συμβουλίου, που είναι οι εξής (με τη σειρά εγγεγραμμένων μελών στα Επιμελητήρια τους):

 

1ος Αντιπρόεδρος Αναστάσιος Καπνοπώλης (Β.Ε.Θ.)

 

2ος Αντιπρόεδρος Γιάννης Μασούτης (Ε.Β.Ε.Θ.)

 

3ος Αντιπρόεδρος Ιορδάνης Τσώτσος (Επιμελητήριο Πέλλας)

 

4ος Αντιπρόεδρος Γεώργιος Μπίκας (Επ. Ημαθίας)

 

5ος Αντιπρόεδρος Χρήστος Μέγκλας (Επ. Σερρών)

 

6ος Αντιπρόεδρος Ιωάννης Κουφίδης (Επ. Χαλκιδικής)

 

7ος Αντιπρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου (Επ. Πιερίας)

 

8ος Αντιπρόεδρος Παύλος Τονικίδης (Επ. Κιλκίς)