tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ σε Γερμανία Αυστρία & Ελβετία 6.11 έως 10.11.2013

Με στόχο την καταγραφή, προώθηση και ανάδειξη των προϊόντων / υπηρεσιών της χώρας μας καθώς και τη βελτίωση της εμπορευσιμότητάς τους, με παράλληλη παρουσίαση

Με στόχο την καταγραφή, προώθηση και ανάδειξη των προϊόντων / υπηρεσιών της χώρας μας  καθώς και τη βελτίωση της εμπορευσιμότητάς τους, με παράλληλη παρουσίαση ελληνικών επιχειρήσεων που προσφέρουν ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2013  η 1η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ υπό την μορφή  περιοδεύουσας έκθεσης σε διαφορετικές γερμανόφωνες πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Meandros Consulting (κος Βασίλης Χριστοδουλάτος) και οι συνεργάτες της που στόχο έχουν την  διοργάνωση  και πραγματοποίηση της έκθεσης αυτής μία φορά τον χρόνο στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης

Οι βασικοί  στόχοι της έκθεσης είναι :

  1. Η ανάδειξη και η προβολή της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου μας.
  2. Η εξωστρέφεια και εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στην ενδοκοινοτική αγορά.
  3. Η τόνωση της ελληνικής αγοράς
  4. Η αύξηση της τουριστικής κίνησης και η προβολή  του τουριστικού μας προϊόντος
  5. Η παρουσίαση καινοτομιών στον χώρο των ηλεκτρονικών μέσων, Made in Greece
  6. Η γνωριμία και η επικοινωνία  επιχειρηματιών των προαναφερθεισών χωρών  με στόχο την συνέργεια δράσεων.

Επιδίωξή μας είναι  να δώσουμε έμπρακτα την σωστή και ταυτόχρονα αποτελεσματική απάντηση της δημιουργικής και παραγωγικής Ελλάδας. Αυτής που δημιουργεί και ανταγωνίζεται, με πράξεις και συγκεκριμμένες προτάσεις για ανάπτυξη και ευημερία στην Ευρώπη.

Η Meandros Consulting, αναλαμβάνοντας  την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και  του συντονισμού αυτών των εκδηλώσεων  καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και φορείς, π.χ. Πρεσβείες, Προξενία, Επιμελητήρια και ιδιώτες, που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εξαγωγικά, για συμμετοχή και στήριξη, προκειμένου να ευοδωθεί η προσπάθεια τόνωσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η αρχή των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις Φρανκφούρτη / ΜάΪν (Γερμανία), Βιέννη ή Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) και Ζυρίχη (Ελβετία) από τις 06.11. έως 10.11.2013.

Πιο συγκεκριμένα :

06.11.2013 Φρανκφούρτη / Γερμανία

08.11.2013 Βιέννη / Αυστρία

10.11.2013 Ζυρίχη / Ελβετία

Σύντομα θα διευκρινιστεί σε ποιά πόλη της Αυστρίας θα διεξαχθεί η έκθεση  και θα οριστικοποιηθούν οι ακριβείς  χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων ανα πόλη.

Το πρόγραμμα σε κάθε πόλη προβλέπει τα εξής:

  1. 9:00 – 13:00
  2. Επιχειρηματικό Συνέδριο,

Πιθανά Θεματα:

  • Τουρισμός (π.χ. Θαλασσοθεραπίες, Ιατρικός Τουρισμός, κλπ.)
  • Ακίνητα Ακίνητα και επενδυτικές ευκαιρίες
  • Καινοτομίες στον χώρο του διαδυκτίου από ελληνικές εταιρείες
  • Ενέργεια και Ανανεώσιμες Πηγές
  • Περιβαλλοντική Φροντίδα και Διαχείρηση Απορριμμάτων
  • Καταναλωτικά Προϊόντα, π.χ.Τρόφιμα & Ποτά, Καλλυντικά
  1. 13:00 -14:00

Διάλειμμα

  1. 14:00 – 18:00

Συμπόσιο / Έκθεση, Β2Β

  1. 18:00 – 21:00

Συμπόσιο /Έκθεση, Β2Β & B2C

Παράλληλα σκοπεύουμε στις πόλεις όπου θα παρευρεθούμε, να συντονίσουμε πολιτιστικές & καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με τους τοπικούς ελληνικούς φορείς, οι οποίες θα πλαισιούνουν την παρουσία μας.

Στις εκδηλώσεις θα προσκληθούν,  μέσω των τοπικών επιμελητηρίων, επιχειρηματίες σχετικοί με την θεματολογία που προτείνεται παραπάνω, καθώς και έμποροι, επαγγελματίες και ιδιώτες με ενδιαφέρον στα ελληνικά επιχειρηματικά θέματα και προϊόντα.