Ενδιαφέρον για μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις

μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων για εξεύρεση τοπικών συνεργασιών

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες διατυπώθηκε στο φόρουμ Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MRH), το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα. Πρόκειται για το σημαντικότερο φόρουμ για επενδύσεις στον τουρισμό και τα ακίνητα στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο του οποίου οριστικοποιούνται μεγάλες συμφωνίες κάθε χρόνο. Πλήθος διεθνών επενδυτών, κατασκευαστών, ξενοδόχων, διεθνών αλυσίδων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο, συμμετείχαν σε ένα πυκνό πρόγραμμα ομιλιών και εκδηλώσεων δικτύωσης.

 

Το φόρουμ πραγματοποιείται από την αμερικανική εταιρεία QUESTEX Hospitality Group, ως μέρος μιας αλυσίδας γνωστών επενδυτικών φόρα που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ.

 

Φέτος, στο MRH συμμετείχαν περί τα 400 ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και επενδυτές από 35 χώρες, με κεφάλαια υπό διαχείριση που ξεπερνούν το μισό τρισ. δολάρια.

 

Ο Οργανισμός Enterprise Greece, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, κατάφερε να φέρει τη διοργάνωση αυτή για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ως εκ τούτου συμμετείχε ως εθνικός υποστηρικτής του φόρουμ με ειδικά διαμορφωμένο booth όπου παρουσιαζόταν η επενδυτική πρόταση της Ελλάδας στον τουρισμό και ειδικά στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά θέρετρα.

 

Ο οργανισμός Enterprise Greece είχε την ευκαιρία να συντονίσει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας αφιερωμένο στην Ελλάδα, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 50 ενδιαφερόμενοι επενδυτές, εκπρόσωποι διεθνών αλυσίδων και κατασκευαστές με ενδιαφέρον να αξιολογήσουν τις επενδυτικές δυνατότητες της χώρας.

 

Επιπλέον, να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, τα στελέχη του Οργανισμού Enterprise Greece πραγματοποίησαν 55 κατ' ιδίαν συναντήσεις με στελέχη εταιρειών από την Ισπανία, την Γαλλία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα, στις οποίες στόχος ήταν η παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Ελλάδα στους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων αλλά και οι υπηρεσίες matchmaking μεταξύ ξένων και ελληνικών εταιρειών που προσφέρει ο οργανισμός. Αξίζει να αναφερθεί πως το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εστιάστηκε κυρίως στη διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στον κλάδο των πολυτελών ξενοδοχείων (luxury hotel segment) και των serviced apartments, ενώ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων για εξεύρεση τοπικών συνεργασιών οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο δραστηριοποίησής τους στην Ελλάδα στο άμεσο διάστημα.

 

 

Ε. Κουντουρά: Η  Ελλάδα είναι η πιο ελκυστική ευκαιρία για ξενοδοχειακές και τουριστικές επενδύσεις

 

Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ανοίγοντας τις εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου τόνισε ότι: «Η  Ελλάδα σήμερα είναι η πιο ελκυστική ευκαιρία στη Μεσόγειο και την Ευρώπη για ξενοδοχειακές και τουριστικές επενδύσεις, για την ανάπτυξη νέων resorts και του τουριστικού real estate. Mε τις πρωτόγνωρες τουριστικές επιδόσεις και συνεχή ετήσια που εξασφαλίσαμε, και τη δυναμική εξωστρέφειά μας ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός 365 ημέρες το χρόνο, προσελκύσαμε την προηγούμενη τριετία περισσότερα από 350 επενδυτικά σχέδια σε ξενοδοχεία και resorts 4 και 5 αστέρων, δυναμικότητας άνω των 300 κλινών. Μετά από πρόσκλησή μας, κορυφαίοι Όμιλοι του εξωτερικού διερευνούν τις νέες επωφελείς ευκαιρίες και δρομολογούν σημαντικά σχέδια είτε να εισέλθουν στην ελληνική τουριστική αγορά ή να επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιό τους. Έχουμε δημιουργήσει ένα πιο ελκυστικό και φιλικό για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας πλαίσιο, με απλούστευση των αδειοδοτήσεων, λιγότερη γραφειοκρατία και fast-track διαδικασίες, και διευκολύνουμε τους επενδυτές σε όλα τα στάδια για την ολοκλήρωση της επένδυσής τους».

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Β