Εγγύηση για τις επιχειρήσεις, η ιδιωτική ασφάλιση – Το Ε.Ε.Α. συνδιοργανωτής μεγάλης εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη στις 20/1/2019

Το Ε.Ε.Α. συνδιοργανωτής μεγάλης εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη στις 20/1/2019

«Η ασφάλιση της επιχείρησης», είναι ο τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος & το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Εμπορικό και το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος.

Πρόκειται για μία ακόμα συντονισμένη δράση, προκειμένου να αναδειχθεί ο ρόλος της ασφάλισης ως «σύμμαχος» της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη τη βασική οικονομική αρχή ότι η άσκηση της επιχειρηματικότητας προϋποθέτει την ανάληψη ρίσκου, η άποψη της ασφαλιστικής αγοράς αλλά και φορέων και οικονομικών παραγόντων είναι ότι κάθε επιχείρηση πρέπει να έχει μηχανισμούς, όπως την ασφάλιση, για την προστασία της λειτουργίας της και την αντιμετώπιση κινδύνων που μπορεί να απειλήσουν τη βιωσιμότητά της.

Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων, προκειμένου να μάθουν υπεύθυνα και με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες, το πως μπορούν να προστατευθούν οι ίδιες αλλά και οι άνθρωποι τους από κάποιον πιθανό κίνδυνο –όπως π.χ. μία φυσική καταστροφή, αλλά και για το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα των επαγγελματικών ευθυνών.

Όπως επισημαίνουν πολλοί παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς, «ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι επένδυση για μία επιχείρηση».

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει έμπρακτα την ενημέρωση επιχειρήσεων για την σημασία της ασφάλισης, γι΄αυτό και θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της χώρας. Ήδη ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τον Οκτώβριο στη Ρόδο, όπου ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου είχε δώσει και το στίγμα της σχέσης ασφάλισης και επιχειρηματικότητας. «Η ασφάλιση είναι για αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν μια μεγάλη ζημιά, οι επιχειρηματίες οφείλουν να προστατέψουν τα όπλα τους και η ασφάλιση προσφέρει σημαντικές λύσεις», είχε τονίσει ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Μέσω εκδηλώσεων, όπως αυτή που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύεται και η αξία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, επικεντρωμένη στον ασφαλιστικό πράκτορα-μεσίτη.

Ιδιαίτερη μνεία στο ρόλο και την αξία των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό του πελάτη, εξηγούν τις καλύψεις και τον συμβουλεύουν για τα καταλληλότερα για αυτόν προγράμματα, είχε κάνει στην εκδήλωση της Ρόδου ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Δ. Γαβαλάκης. «Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής είναι ο άνθρωπος που δουλεύει σε βάθος για τις ασφαλιστικές ανάγκες ανθρώπων και επιχειρήσεων», είχε επισημάνει ο κ. Γαβαλάκης.

Το βέβαιο είναι ότι η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύτιμος σύμμαχος της επιχειρηματικότητας, καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι δεν θα τύχει κάποιο απρόοπτο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την όποια δραστηριότητα του.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Γαβαλάκης θα είναι μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης της 20ης Ιανουαρίου.

Ακολουθούν η πρόσκληση και το πρόγραμμα: