ΕΝΙΚΚ : Αναζητώντας τον Υπουργό Εργασίας

Έχουν περάσει πέντε (5) μήνες και ύστερα από δύο επισκέψεις στο γραφείο σας και τουλάχιστον 30 τηλεφωνήματα δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα

«Γιατί κύριε Υπουργέ;»

Ύστερα από επίσκεψη επιτροπής του Δ.Σ. της ΕΝΙΚΚ (Ένωση Ιδιοκτητών Κτημάτων & Κέτερινγκ) στον υφυπουργό Εργασίας και την θετική του στάση απέναντι στο πρόβλημα του εργόσημου, περιμέναμε μια συνάντηση και με εσάς. Καταθέσαμε στο γραφείο σας το υπόμνημά μας και πήραμε αριθμό πρωτοκόλλου 6/5/2014.

Έχουν περάσει πέντε (5) μήνες και ύστερα από δύο επισκέψεις στο γραφείο σας και τουλάχιστον 30 τηλεφωνήματα δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Πως είναι δυνατόν κ. Υπουργέ νόμιμα Σωματεία ή Ενώσεις Επαγγελματιών να μη μπορούν να σας συναντήσουν έστω μία φορά;

Κατανοούμε ως ένα σημείο το φόρτο εργασίας σας (συναντήσεις με την Τρόικα εντός και εκτός Ελλάδας, προεδρία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση). Δε θα έπρεπε όμως 3 με 4 ημέρες τον μήνα να δέχεσθε τους Πολίτες (και όχι ιδιώτες) δηλαδή αυτούς που συμμετέχουν στα κοινά προσπαθώντας να λύσουν τα οξυμένα προβλήματα των τελευταίων ετών;

Πού να απευθυνθούμε για τα προβλήματα μας κύριε Υπουργέ; Πώς θα καταλάβουμε ότι η Δημοκρατία, η Ελευθερία και η Δικαιοσύνη δεν είναι μόνο διαχειρίσιμοι Συμβολισμοί αλλά κυρίως Δυνατότητα αυτήν την δύσκολη εποχή; Γνωρίζετε ότι ο πόνος για την χαμένη αξιοπρέπεια μπορεί να φθείρει τους ανθρώπους περισσότερο από μια ασθένεια; Έμποροι, βιοτέχνες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει!

Δε ζητάμε να μας δώσετε δουλειά, αλλά να δημιουργήσουμε ύστερα από διάλογο τις κατάλληλες εργασιακές προϋποθέσεις μέσα σ’ αυτή τη δυσμενή κατάσταση. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό χωρίς διάλογο; Χωρίς την συμμετοχή των πολιτών; Θυμηθείτε πως οι αρχαίοι Αθηναίοι χαρακτήριζαν «ἄπολιν» όποιον πολίτη δε συμμετείχε στα κοινά.

Σε ό,τι αφορά το ζητούμενο μας, που είναι η καθιέρωση του εργόσημου και στα επισιτιστικά επαγγέλματα (όπως προβλέπεται από το άρθρο 20 του Ν.3863/2010), θεωρούμε ότι αυτό θα ακυρώσει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις για να ανακουφιστούν ασφαλιστικός φορέας (ΙΚΑ-ΤΕΑΜ), εργαζόμενοι και εργοδότες (μπορείτε να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά από το υπόμνημά μας).

Δεν είμαστε «τεχνικοί της εξουσίας» κ. Υπουργέ! Είμαστε και είστε Πολίτες που δικαιούμαστε την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα συμμετοχή μας στον Διάλογο.

Απαντήστε μας τουλάχιστον εάν είναι δυνατή μια συνάντηση μαζί σας.

Για το Δ.Σ. της ΕΝΙΚΚ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

 

Γεώργιος Αγγελόπουλος

Γεώργιος Ανδριώτης