Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά κρέατος

Την εντατικοποίηση των ελέγχων έχουν ζητήσει οι αρμόδιες αρχές από τις κατά τόπους υπηρεσίες και η αγορά του κρέατος είναι ανάμεσα σε αυτές που εστιάζουν οι ελε

Την εντατικοποίηση των ελέγχων έχουν ζητήσει οι αρμόδιες αρχές από τις κατά τόπους υπηρεσίες και η αγορά του κρέατος είναι ανάμεσα σε αυτές που εστιάζουν οι ελεγκτές. Για την καλύτερη ενημέρωση των επαγγελματιών της αγοράς παραθέτουμε δυο εγκυκλίους που έχουν εκδώσει:

α. το Υπουργείο Υγείας και αφορά τους υγειονομικούς ελέγχους και

β. η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και αφορά τους αγορανομικούς ελέγχους.

 

 

Σύμφωνα με τον συνεργάτη του κλαδικού περιοδικού  meatnews , Δημήτρη Κεραμυδά, πρέπει οι κρεοπώλες να είναι προσηλωμένοι στα εξής:

  • Στην πιστή Εφαρμογή του Συστήματος Αυτοελέγχου της κάθε επιχείρησης.

  • Στην ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τις αλλεργιογόνες ουσίες που περιέχουν τα τελικά σας προϊόντα.

  • Στην αποφυγή του καπνίσματος εντός των εγκαταστάσεων σας.

 

Όσο αφορά τους Κανόνες Δ.Ι.Ε.Π.Π.Υ.,  οι επαγγελματίες θα πρέπει να προσέχουν τα εξής:

  • Την ανάρτηση πινακίδων με τις προβλεπόμενες ενδείξεις.

  • Την επισήμανση των τροφίμων (προσυσκευασμένων και μη ) –ενδείξεις.

  • Την είσπραξη αντιτίμου μεγαλύτερου του αναγραφόμενου επί των πινακίδων ή των τιμοκαταλόγων.

  • Την έκδοση νομίμων παραστατικών στοιχείων.

  • Κάθε άλλη παράβαση που αναφέρεται στο Νόμο 4177/2013, στη με αριθμ. πρωτ. Α2-718/31-07-2014 απόφαση.

 

 

Πηγή: meatnews.gr