Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας και Δημόσιας Τάξης, έχει πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, 5/6, στο υπουργείο Εργασίας.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί ο προγραμματισμός και η εφαρμογή του επιχειρησιακού προγράμματος έλεγχου και πάταξης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Η αδήλωτη εργασία σε συνδυασμό με την αύξηση της ανεργίας έχει γίνει μάστιγα για τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί κ.κ. Γιάννης Βρούτσης, Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Εργασίας Ν.Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Ν.Παπαγιαννόπουλος, η γγ του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, ο ειδικός γραμματέας ΣΕΠΕ Μ.Κανδαράκης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ.Σπυρόπουλος.
Θα μετέχουν, επίσης, εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ (Ε.ΥΠ.Ε.Α) και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε.), ταξίαρχος Βασίλης Κοντογιάννης.