Επιμελητηρίο Έβρου:Κατάστημα πώλησης τοπικών προϊόντων

Πριν τον Νοέμβριο του 2017 αναμένεται να λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη το κατάστημα πώλησης τοπικών αγροτο-κτηνοτροφικών προϊόντων, που έχει στα σκαριά

Πριν τον Νοέμβριο του 2017 αναμένεται να λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη το κατάστημα πώλησης τοπικών αγροτο-κτηνοτροφικών προϊόντων, που έχει στα σκαριά η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Έβρου.

Η προμελέτη του εγχειρήματος είναι έτοιμη και παρουσιάστηκε στην πρόσφατη διημερίδα για τις “στρατηγικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στον Έβρο”, που διοργάνωσε το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Δ. Π. Θ., ενώ η ολοκληρωμένη μελέτη θα παραδοθεί τον επόμενο μήνα, προκειμένου να αποτελέσει τον “οδηγό” υλοποίησης του σχεδίου. Σύμφωνα με αυτό, αρχικά θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη ένα κατάστημα πώλησης τοπικών προϊόντων μικρών επιχειρήσεων, παραγωγών και συνεταιρισμών του νομού. «Θέλουμε εκεί ο επισκέπτης να βρίσκει “καλάθι τοπικών προϊόντων”, στημένο με τη λογική μιας τουριστικής διαδραστικής γευστικής διαδρομής στον νομό», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης.
Το επόμενο βήμα θα περιλαμβάνει ενέργειες για την πιστοποίηση των προϊόντων αυτών, την απόκτηση σήματος που θα αποτελεί ένδειξη ότι πρόκειται για εβρίτικα προϊόντα και τη διακίνησή τους και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ακόμα και στο εξωτερικό. Το εγχείρημα θα συμπληρωθεί με την οργάνωση ενός e-shop εβρίτικων προϊόντων, όταν θα έχει εδραιωθεί η δομή διακίνησης που σχεδιάζεται. Το αρχικό κεφάλαιο που θα απαιτηθεί για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του εγχειρήματος υπολογίζεται σε 50.000-70.000 ευρώ, για τα οποία αναζητείται χρηματοδότηση, «ωστόσο θα μπορούσε να καλυφθεί και από ιδίους πόρους», υποστήριξε ο κ. Τοψίδης.