Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων κ. Παύλου Γερουλάνου στο ΕΕΑ

Το πρόγραμμά του για τον Δήμο Αθηναίων παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Παύλος Γερουλάνος, επισκεπτόμενος την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο, τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΑ, που τον υποδέχθηκαν, ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι ως επιχειρηματίας και ο ίδιος, κατανοεί απολύτως τα προβλήματα των μελών του Επιμελητηρίου, καθώς γνωρίζει τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα μία επιχείρηση προκειμένου να επιβιώσει.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου παρουσίασε μία σειρά από προτάσεις για την αναβάθμιση της πόλης, με τον κ. Γερουλάνο να δηλώνει θετικός σε αυτές. Επιπλέον, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε την ανάγκη να βρεθεί μια λύση για την καταπολέμηση παρεμπορίου – λαθρεμπορίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θλιβερό φαινόμενο που παρατηρείται έξω από την ΑΣΟΕΕ, ενώ εστίασε ακόμη στην ανάγκη καταπολέμησης των φαινομένων παραβατικότητας, αναβάθμισης υποβαθμισμένων περιοχών και αξιοποίησης εγκαταλειμμένων κτιρίων.

 

Ο κ. Γερουλάνος χαρακτήρισε ως εκ των ων ουκ άνευ τη συνεργασία μεταξύ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Δήμου Αθηναίων και αναλύοντας τον σχεδιασμό του για την επόμενη μέρα της Αθήνας, εφόσον εκλεγεί, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητά του την άμεση επαφή με τους κατοίκους και επιχειρηματίες, επαγγελματίες κάθε γειτονιάς, προκειμένου να γίνονται γνωστά τα προβλήματα και να προωθείται η αποτελεσματικότερη και ταχύτερη δυνατή επίλυσή τους.

Στη συζήτηση που ακολούθησε εκπρόσωποι διαφόρων επαγγελματικών κλάδων έθεσαν ζητήματα σχετικά με τα δημοτικά τέλη, την ασφάλεια και τον φωτισμό της πόλης, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, τα κοιμητήρια κ.ά.