Ψηφιακός Βοηθός Ε.Ε.Α.

Επιχειρηματικές συναντήσεις στην Κίνα

Μοιράσου το στο

Επιχειρηματικές συναντήσεις στην Κίνα

Από χθες, 3 Ιουλίου, ξεκίνησαν οι συναντήσεις της μεικτής κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποστολής με πολιτικούς και επιχειρηματικούς φορείς και επιχειρήσεις στην Κίνα.

 

Η αποστολή επισκέφτηκε το «Το Σπίτι του Λαού» στο Πεκίνο όπου και άρχισαν οι πρώτες συναντήσεις με κινέζικους φορείς και επιχειρήσεις. Σημειώνουμε ότι στην αποστολή συμμετέχει και αντιπροσωπεία του ΕΕΑ με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και το μέλος του ΔΣ κ. Γιώργο Φλωρά.

 

Η αποστολή με τον κ. Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής, επισκέφθηκε την έδρα του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei στο Πεκίνο, διαμηνύοντας πως η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά επενδύει σημαντικά στους κλάδους της πληροφορικής και της τεχνολογίας, γιατί αποτελούν οξυγόνο της οικονομίας.
 

Η επίσκεψη αυτή έχει μεγάλη σημασία δεδομένου ότι στην Ελλάδα γίνεται με μεγάλη προσπάθεια ανάπτυξης επιχειρήσεων νέων τεχνολογιών που θα ξεπερνούν την κρίση.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει πολύ και η δήλωση του επικεφαλής της Huawei ότι η κινεζική εταιρεία θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα τριετούς διάρκειας για την εκπαίδευση ελλήνων φοιτητών στην τεχνολογία νέας γενιάς.

 

Ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε σε διάφορα τμήματα, όπου έγινε παρουσίαση των τεχνολογικών επιτευγμάτων της Huawei, όπως τα κινητά τηλέφωνα 5G αλλά και έξυπνες εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας.

Στη συνάντησή του με τους επικεφαλής του κινεζικού ομίλου ο έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δημιουργία της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Πρωθυπουργώ και στο γεγονός ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θέτει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων τις Νέες Τεχνολογίες, την Πληροφορική και την Έρευνα. Τόνισε, μάλιστα, ότι θα κατασκευασθεί ένα τεχνολογικό πάρκο στην Αθήνα και πρότεινε την αδελφοποίηση του τεχνολογικού πάρκου Huawei με την Τεχνόπολις Θεσσαλονίκης.

Σημαντικής σημασίας ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού και της αντιπροσωπείας με τον τον Wang Jianlin, πρόεδρο του χρηματο-οικονομικού κολοσσού της Κίνας Wanda Group, που δραστηροποιείται στους τομείς των εμπορικών ακινήτων, των επιχειρήσεων Πολιτισμού και των χρηματοδοτήσεων.

 

Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Wanda Group, του οποίου ο πατέρας ήταν συνοδοιπόρος του Μάο στη θρυλική Μεγάλη Πορεία, εξέφρασε το ενδιαφέρον του κινεζικού κολοσσού για τη μαζική ανάπτυξη του κινεζικού τουρισμού στην Ελλάδα και για τη δημιουργία υποδομών ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης. Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα. Μάλιστα, συμφωνήθηκε κλιμάκιο της Wanda Group να επισκεφθεί την Ελλάδα μετά από δυο μήνες και αφού γίνει η σχετική προετοιμασία.

 

Οι επόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες περιέχουν.

 

-Επιχειρηματικό Φόρουμ.

-Συνάντηση με τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Alibaba.

– Συνάντηση με τον πρόεδρο της COSCO.

– Επίσκεψη στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της ΖΤΕ και συνάντηση με τον πρόεδρο της ΖΤΕ.

– Συνάντηση με τον δήμαρχο Σαγκάης Γιανγκ Ξιονγκ.

– Συνάντηση με τον πρόεδρο της κινεζικής επενδυτικής εταιρείας Fosun και άλλους Κινέζους επιχειρηματίες.

 

ΣΒ

Μοιράσου το στο

Αναζήτηση