Ανακοινώσεις σήμερα για ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές και μείωση προκαταβολής φόρου

Ανακοινώσεις περαιτέρω μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρηματικότητας θα κάνει σήμερα Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως γνωστοποίησε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.

Διευκρίνισε ότι τα μέτρα αυτά θα αφορούν στο Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, τις ασφαλιστικές εισφορές και τη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου.

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες θα ανακοινωθούν στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή, όπου θα απαντήσει σε ερώτηση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κας Φώφης Γεννηματά για την οικονομία και την εργασία.

Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην επικείμενη μείωση της προκαταβολής φόρου, διευκρινίζοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι 100%, να μην πληρώσει καθόλου ένας κλάδος ή μια επιχείρηση.

Είπε ακόμη για τις αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, ότι δεν θα πληρωθούν το 2020 αλλά μετατίθενται για το 2021. Θα καταβληθούν σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις με επιτόκιο της τάξεως των 2,5% που είναι λιγότερο από το μισό που ισχύει τώρα για τις 24 δόσεις.