Εργατική Πρωτομαγιά. Απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της καθιέρωσης 10ώρου

Μεγάλες συγκεντρώσεις εργαζομένων σημειώθηκαν σήμερα, 6/5/2021, σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης για την Εργατική Πρωτομαγιά που συνέπεσε με το Μ.   Σάββατο και δεν έγινε δυνατό να τιμηθεί.

Κεντρικά συνθήματα που επικράτησαν στις συγκεντρώσεις ήταν  «Όχι στη 10ωρη δουλειά, Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, Συμβάσεις κλαδικές, αυξήσεις των μισθών, μέτρα για την υγεία του λαού» κ.α

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη συγκέντρωση  συμμετείχαν με χωριστά πανό και διακριτές ομάδες εργαζομένων οργανώσεις πολιτικών  κομμάτων. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Μετά τη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ ακολούθησε πότερα προς τη βουλή.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ Δ. Κουτσύμπα.

Επίσης, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Β