Ψηφιακός Βοηθός Ε.Ε.Α.

Φορολογία Νομικών Προσώπων 2025: Πλήρης ενημέρωση από το Ε.Ε.Α. για τις αλλαγές – Δείτε το βίντεο του διαδικτυακού σεμιναρίου

Μοιράσου το στο

Φορολογία Νομικών Προσώπων 2025: Πλήρης ενημέρωση από το Ε.Ε.Α. για τις αλλαγές – Δείτε το βίντεο του διαδικτυακού σεμιναρίου

EΕA takeaways
  • Κύριες νομοθετικές αλλαγές: τροποποιήσεις του Ν.4172/2013 και ανανεωμένα έντυπα Ε3 και Ν για το φορολογικό έτος 2025.
  • Πρακτικά θέματα: εκπιπτόμενες/μη εκπιπτόμενες δαπάνες, φορολογικές αποσβέσεις, πίστωση φόρου, ενδοομιλικές συναλλαγές, μεταφερόμενες ζημίες.
  • Ενημέρωση από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, εισηγητής Αντώνης Νασόπουλος, με διαθέσιμο το βίντεο του σεμιναρίου.

Με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον και σημαντική συμμετοχή επαγγελματιών και λογιστών πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε η Επιτροπή Λογιστών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με θέμα:

«Φορολογία Εισοδήματος Νομικών Προσώπων 2025 – Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Ν.4172/2013 – Αλλαγές Φορολογικών εντύπων Ε3 και Ν».

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος και συνεργάτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Λάμπρος Ρόδης, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και υπογράμμισε τη διαρκή προσπάθεια του Επιμελητηρίου να προσφέρει ουσιαστική ενημέρωση, γνώση και πρακτική υποστήριξη στα μέλη του.

Όπως επισημάνθηκε κατά την έναρξη, η συγκεκριμένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των 42 ανταποδοτικών υπηρεσιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με στόχο την ενίσχυση της επαγγελματικής δραστηριότητας και τη συνεχή επιμόρφωση της αγοράς.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της έγκαιρης ενημέρωσης των επαγγελματιών και στη στρατηγική επιλογή του Επιμελητηρίου να επενδύει συστηματικά στην εκπαίδευση και την προσαρμογή στις συνεχώς μεταβαλλόμενες φορολογικές και οικονομικές συνθήκες.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λογιστών του ΕΕΑ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ηλία Χατζηγεωργίου, ο οποίος ανέδειξε τον κομβικό ρόλο των λογιστών και φοροτεχνικών στην εύρυθμη λειτουργία της επιχειρηματικής κοινότητας και τη σημασία της διαρκούς επιστημονικής κατάρτισης.

Κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο Αντώνης Νασόπουλος (MSc), Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός, Συντονιστής και Εισηγητής Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών στο ΕΚΠΑ και στο Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ., με κατεύθυνση την Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ανέλυσε τις σημαντικότερες αλλαγές και εξελίξεις που αφορούν τη φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2025, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση:

  • στις τροποποιήσεις του Ν.4172/2013,
  • στις αλλαγές των φορολογικών εντύπων Ε3 και Ν,
  • στις εκπιπτόμενες και μη εκπιπτόμενες δαπάνες,
  • στις φορολογικές αποσβέσεις,
  • στην πίστωση φόρου,
  • στις ενδοομιλικές συναλλαγές,
  • στις μεταφερόμενες ζημίες,
  • καθώς και σε πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξε ενεργή συμμετοχή των παρευρισκόμενων μέσω της επικοινωνίας στο chat, όπου τέθηκαν ερωτήματα και αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος γύρω από σύγχρονα φορολογικά ζητήματα.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνεχίζει να επενδύει σε δράσεις ενημέρωσης και επιμόρφωσης, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και την προσαρμοστικότητα των επαγγελματιών απέναντι στις συνεχείς μεταβολές του οικονομικού και φορολογικού περιβάλλοντος.

Μοιράσου το στο

Αναζήτηση