Γ. Χατζηθεοδοσίου στο capitaltv: Απαιτείται επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για την περίοδο κορονοϊού

Την κρίσιμη κατάσταση που διέρχονται η οικονομία και οι επιχειρήσεις, σχολίασε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στο τηλεοπτικό κανάλι CapitalTV.

Όπως ανέφερε, το πρόβλημα με τον κορονοϊό μοιάζει πολύ με την οικονομική κρίση που ξέσπασε το  2008-2009, η οποία βέβαια τώρα έχει ξεπεραστεί. Εξέφρασε δε τον φόβο ότι οι επιπτώσεις του ιού θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που φαίνονται τώρα. Με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ η ανάπτυξη θα είναι 1,5% κάτω και με βάση τα στοιχεία του ΟΗΕ το κόστος κορονοϊού  θα ανέλθει, το 2020, στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Στην Ελλάδα ένα μέτρο της κρίσης που σοβεί, είναι τα πολλά δισεκατομμύρια που χάνονται στο χρηματιστήριο αλλά και οι γενικότερες επιπτώσεις στην οικονομία που δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου μίλησε για τα μέτρα της κυβέρνησης και στάθηκε στην ανάγκη επιδότησης εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας λόγω κορονοϊού. Ο ίδιος τονίζει πως η πολιτεία πρέπει να ασκήσει πίεση προκειμένου να μειωθεί το υπερβολικό πλεόνασμα ώστε να βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος για να στηριχθούν πολύ περισσότερες επιχειρήσεις