Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Capital TV για τον Οδικό Χάρτη Ρύθμισης Οφειλών από το ΕΕΑ

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου παρουσιάζει, σε συνέντευξή του στο capital.gr, μία ακόμα πρωτοβουλία του ΕΕΑ με στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της οικονομίας.

Πρόκειται για τον Οδικό Χάρτη Ρύθμισης Οφειλών, ο οποίος αποτελεί μια «κωδικοποίηση» των υφιστάμενων επιλογών που μπορεί να έχει ένας επιχειρηματίας και ένας ελεύθερος επαγγελματίας για να ρυθμίσει χρέη σε Δημόσιο, Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία και ιδιώτες.

Όπως εξηγεί ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ο ενδιαφερόμενος οφειλέτης θα μπορεί να βρει σε ένα σημείο όλες τις επιλογές, όπως αυτές θα ισχύουν ανά πάσα στιγμή, και ανάλογα με τις ανάγκες που έχει.

Ο Οδικός Χάρτης Ρύθμισης Οφειλών, ο οποίος υλοποιείται από την ομάδα του ΕΕΑ που «τρέχει» το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της Έγκαιρης Προειδοποίησης, θα είναι διαδικτυακά διαθέσιμος από τις 30 Ιανουαρίου 2019.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ υπογραμμίζει στη συνέντευξή του ότι η επίλυση των ζητημάτων των οφειλών και των κόκκινων δανείων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι μέρος των οφειλετών δεν μπορούν να πληρώσουν, ενώ μία άλλη μερίδα χρειάζεται μεγαλύτερες διευκολύνσεις, όπως είναι οι συζητούμενες 120 δόσεις.

Αναφερόμενος στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, σημειώνει ότι μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί περίπου 1.300 επιχειρήσεις όταν δυνητικά απευθύνεται σε 400.000 επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι χρειάζεται βελτίωση του πλαισίου.

 

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: