tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γ. Χατζηθεοδοσίου στη “Δημοκρατία”: To E.E.A. πρωτοπορεί και σε αθλητισμό και πολιτισμό

Άρθρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά, στην εφημερίδα “Δημοκρατία” (30/09/2024).


Η Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ήταν ημέρα γιορτής το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και υπερηφάνειας για εμένα, καθώς η νέα μας πρωτοβουλία στέφθηκε με επιτυχία.

Διοργανώσαμε στο Πεδίον του Άρεως τον 1ο Athens Run, τον πρώτο αγώνα δρόμου για μικρομεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εργαζόμενους.

Προχωρήσαμε σε αυτή την πρωτοβουλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. Και με τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε στείλαμε ένα δυνατό μήνυμα υπέρ της άσκησης. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέξαμε το σύνθημα «Τρέχουμε για την υγεία μας».

Με πρωτοβουλίες όπως αυτή, αλλά και η λειτουργία του πρώτου Κέντρου Ψυχικής Υγείας για επιχειρηματίες, εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, θέλουμε να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε την σωματική και ψυχική μας υγεία. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, ανοίγοντας όλο και περισσότερους νέους δρόμους, καθώς η πεποίθηση μας στο Ε.Ε.Α. είναι ότι τα επιμελητήρια, εκτός από τον θεσμικό τους ρόλο και τη στήριξη του επιχειρείν, πρέπει να προχωρούν και σε κοινωνικές δράσεις.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Ε.Ε.Α. σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γυμναστηρίων, με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Εκτός όμως από την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου του αθλητισμού, το επιμελητήριο μας προχωρά και σε μία άλλη δράση που σχετίζεται αυτή τη φορά με τον πολιτισμό. Όπως ανακοινώσαμε πριν από λίγες ημέρες, συνδιοργανώνουμε ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, την εξαιρετική παράσταση «Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του Ονείρου», που θα απολαύσει το κοινό στο Ηρώδειο, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Ο Δημήτρης Λάλος στο ρόλο του πολύ σημαντικού συνθέτη Φρεντερίκ Σοπέν και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου σε αυτόν της Γεωργίας Σάνδη, θα μας μεταφέρουν στο Παρίσι του 19ου αιώνα, τότε που κυριαρχούσε ο ρομαντισμός και θα ζωντανέψουν επί σκηνής έναν έρωτα που έμεινε στην ιστορία.

Στο έργο παρουσιάζεται και η ιδιοσυγκρασία της συγγραφέως Γεωργίας Σάνδη, μίας γυναίκας μπροστά από την εποχή της που συνέβαλε με τον τρόπο της στο να καταργηθούν στερεότυπα σχετικά με τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Και επειδή ως Ε.Ε.Α. έχουμε δώσει μάχες για να αναδείξουμε τον κομβικό ρόλο των γυναικών στο σύγχρονο επιχειρείν, το να στηρίξουμε ένα πολιτιστικό γεγονός που προβάλει και την εικόνα μίας γυναίκας που στην εποχή της άνοιξε δρόμους, ήταν κάτι που σίγουρα μας κέντρισε το ενδιαφέρον.

Η σκηνοθεσία είναι του σπουδαίου Πολωνού σκηνοθέτη Γέροσλαφ Κίλιαν, η επεξεργασία και μετάφραση των κειμένων είναι της μουσικολόγου και πιανίστας Τατιάνας Παπαγεωργίου και η δραματοποίηση είναι της θεατρολόγου Ελισάβετ Παπαγεωργίου.

Ψηφιακός Βοηθός Ε.Ε.Α.
Έναρξη συνομιλίας