tuv-iso-logo

Γ. Κουράσης: Σεμινάρια τώρα για απασχολούμενους στην εστίαση-βιντεο

Πρέπει να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά όλοι οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Την ανάγκη να προστρέξουν άμεσα οι επιχειρήσεις εστίασης να κάνουν σεμινάρια εκπαίδευσης για όλο το προσωπικό επισημαίνει με δήλωσή του το μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ και ΓΓ της ΠΟΕΣΕ Γιώργος Κούρασης. Τα σεμινάρια οργανώνονται με μικρο κόστος απο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Με την εφαρμογή της νέας υγειονομικής διάταξης  Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718, τ.β΄, 8-10-2012) που αφορά τόσο την ίδρυση νέων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και την λειτουργία των υφιστάμενων  προβλέπονται σε συνδυασμό με την Κοινοτική Οδηγία 852/2004, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μια σειρά από νέα προαπαιτούμενα.

Το πιο βασικό από αυτά  είναι η πιστοποιημένη εκπαίδευση σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία  (ΥΑ   14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007)  πρέπει  να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά όλοι οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που χειρίζονται ή έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ή ποτά, για την εφαρμογή των σχετικών οδηγών ορθής υγιεινής πρακτικής.

Από τα παραπάνω απορρέουν υποχρεώσεις και νομικές ευθύνες των επιχειρηματιών κατά τους ελέγχους :
1.     κατά την αδειοδότηση  με τον έλεγχο των Εποπτών Δημόσιας Υγείας  των Δ/νσεων  Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών  Ενοτήτων
2.     Κατά τους έκτακτους ελέγχους των αρμόδιων ελεγκτικών  μηχανισμών  όπως οι  Επόπτες Δημόσιας Υγείας , οι επιθεωρητές   του ΕΦΕΤ, οι επιθεωρητές  των Δ/νσεων Κτηνιατρικής & Εμπορίου .
3.    Κατά την ανάπτυξη συστημάτων αυτοελέγχου HACCP & ISO.

Τα Σεμινάρια αποσκοπούν στην διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων για την προστασία όλων των πολιτών, μέσω της αποτελεσματικής και κατάλληλης εκπαίδευσης των εργοδοτών και εργαζομένων, διάρκειας 10 ωρών, τα οποία οργανώνονται από το ΕΕΑ με κόστος  15 ευρώ.

Δείτε το προσκλητήριο του Γ. Κουράση