Γ. Χατζηθεοδοσίου: Στηρίζουμε την ανάπτυξη του τουρισμού – Βίντεο

Το ΕΕΑ στηρίζει τις προσπάθειες που στόχο έχουν να βοηθήσουν τον Τουρισμό στην πόλη μας,

«Το ΕΕΑ στηρίζει τις προσπάθειες που στόχο έχουν να βοηθήσουν τον Τουρισμό στην πόλη μας, να διευκολύνουν τους τουρίστες να ανακαλύψουν όλα τα κρυμμένα μυστικά της Αθήνας αλλά και των άλλων τουριστικών περιοχών». Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, εκτίμησε τη μεγάλη προσπάθεια δημιουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πληροφόρησης των κινέζων τουριστών που έρχονται στην Αθήνα, SMART CITY από την κινεζική εταιρεία ΖΤΕ. Η πλατφόρμα παρουσιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου 2016 και ήταν υπό την αιγίδα του ΕΕΑ.

 

Η Πλατφόρμα SMART CITY, αποτελεί μια σύγχρονη μέθοδο επικοινωνίας της πόλης με τους Τουρίστες που την επισκέπτονται. Στόχος της ημερίδας ήταν να ενημερωθούν οι παράγοντες της Πολιτείας και στελέχη της επιχειρηματικής Κοινότητας για τις σημαντικές δυνατότητες της Πλατφόρμας SMART CITY, καθώς ετοιμάζεται η εφαρμογής και στην Ελληνική αγορά.

 

 

Στην ημερίδα παρέστη ο Αν. υπουργός Παιδείας (Έρευνας & Τεχνολογίας) κ. Κώστας Φωτάκης και ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Ζοού Ξιαόλι.

 

Σημειώνουμε ότι η ανάγκη παρόμοιων ηλεκτρονικών υπηρεσιών – οδηγών για τουρίστες, διαπιστώθηκε στην ημερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου του κόσμου, την κινεζική ALIBABA , στις 14/9/2016, όπου εκτέθηκαν οι δυνατότητες αλλά και οι προϋποθέσεις πολλαπλασιασμού της έλευσης Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα.

 

Δείτε το βίντεο

 

 

 

 

Η ομιλία του κ. Χατζηθεοδοσίου

 

Αξιότιμες κυρίες κύριοι,

 

Ως πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία ΖTE για την σημερινή εκδήλωση η οποία θα δώσει την δυνατότητα να γίνουν γνωστά τα σχέδιά της για την πλατφόρμα ΣΜΑΡΤ ΣΙΤΙ.

 

Το ΕΕΑ δέχτηκε με χαρά να θέσει υπό την αιγίδα του την σημερινή εκδήλωση καθώς, με βάση την ενημέρωση που ήδη έχουμε, τα σχέδια της ΖTE συμβαδίζουν πλήρως με την λογική του ΕΕΑ.

 

Ως το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας, το Επιμελητήριο των μικρών επιχειρήσεων, νοιαζόμαστε για κάθε δράση του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα που στόχο έχει να βάλει ένα λιθαράκι στην ανάκαμψη της χώρας μας.

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Οικονομία είναι ΕΝΑ οικοδόμημα.

Είναι ΕΝΑ σώμα όπου όταν συμβαίνει κάτι καλό ή κάτι κακό σε ένα σημείο του σώματος επηρεάζει ολόκληρο το σώμα.

 

Πονάει το πόδι, κουτσαίνει το κορμί ολόκληρο και δεν μπορεί να τρέξει.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία η πρωτοβουλία του ΕΕΑ να προσκαλέσει στην Ελλάδα την Κινέζικη ALIBABA την μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο.

 

Μάλιστα, με την ευκαιρία, θέλω να δώσω και μια είδηση

 

Ήδη, σε συνέχεια των επαφών που οργανώθηκαν από το ΕΕΑ και έγιναν κατά την ημερίδα που οργάνωσε το ΕΕΑ για την Alibaba, των επαφών ανάμεσα στις μεγάλες ελληνικές τράπεζες και στην ΑΛΙΠΕΙ της Alibaba, δηλαδή στην χρεωστική της κάρτα, είμαστε σε ένα δρόμο όπου πολύ σύντομα η κάρτα ΑΛΙΠΕΙ θα είναι στην ελληνική αγορά.

 

Ένας στόχος που θα βοηθήσει να αυξηθούν τα έσοδα των επιχειρήσεων από τους Κινέζους τουρίστες που μας επισκέπτονται.

 

 

Νοιώθουμε περήφανοι γιατί συμβάλαμε και εμείς σε αυτό.

 

Επανερχόμενος σε αυτά που έλεγα, κάναμε την δράση με την Alibaba παρότι δεν είμαστε το κατεξοχήν Επιμελητήριο των εξαγωγέων και του τουρισμού.

 

Το πράξαμε όμως γιατί γνωρίζουμε ότι συμβάλλοντας σαν ΕΕΑ να γίνει μια ακόμα εξαγωγή ή να έρθει ένας ακόμα Κινέζος τουρίστας, βοηθάμε τα μέλη μας να πατήσουν καλύτερα στα πόδια τους.

 

Βοηθάμε το εστιατόριο να γεμίσει μια ακόμα φορά το τραπέζι με πελάτες.

Βοηθάμε το φροντιστήριο να έχει έναν ακόμα μαθητή στις ξένες γλώσσες.

Βοηθάμε το περίπτερο να πουλήσει ένα μπουκάλι νερό παραπάνω.

Αυτή είναι η νοοτροπία μας.

 

Μπορούμε να φύγουμε από την κρίση μόνο αν είμαστε όλοι μαζί.

Αν προσπαθεί ο καθένας μόνος του γεμίζουμε νερό ένα τρύπιο βαρέλι.

 

Το ΕΕΑ στηρίζει τις προσπάθειες που στόχο έχουν να βοηθήσουν τον Τουρισμό στην πόλη μας, να διευκολύνουν τους τουρίστες να ανακαλύψουν όλα τα κρυμμένα μυστικά της Αθήνας αλλά και των άλλων τουριστικών περιοχών.

 

Το καλοκαίρι βρέθηκα στην συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Κινέζο επιχειρηματία Jack Ma, μια συνάντηση για την οποία συνέβαλε σημαντικά το ΕΕΑ.

Εκεί λοιπόν άκουσα την μεγάλη ανάγκη για τους Κινέζους τουρίστες να επισκέπτονται μια χώρα και να μπορούν να διαβάζουν τις πληροφορίες στα Κινέζικα.

Το καταλαβαίνω και εγώ ο ίδιος αφού λογω της δουλειάς μου επισκέπτομαι πολλές χώρες ετησίως και οι τοπικές πινακίδες με δυσκολεύουν πολύ.

 

Και η ανάγκη αυτή δεν είναι προφανώς μόνο για τους Κινέζους τουρίστες αλλά για κάθε τουρίστα που έρχεται στην χώρα μας.

 

Το σχέδιο που άκουσα για την πλατφόρμα ΣΜΑΡΤ ΣΙΤΙ που ετοιμάζει η ΖTE με ενθουσίασε.

 

Για πρώτη φορά το άκουσα στην επίσκεψη μας το καλοκαίρι στο Πεκίνο με την αποστολή του Πρωθυπουργού.

 

Εκεί επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις της ΖTE και ενημερωθήκαμε ανάμεσα στα άλλα και για την πλατφόρμα ΣΜΑΡΤ ΣΙΤΙ.

 

Με ενθουσίασε γιατί είναι ένα σχέδιο που δίνοντας τις πληροφορίες στην γλώσσα τους, μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, βοηθά τους τουρίστες

 

  • να κυκλοφορούν ευκολότερα στην πόλη μας,

  • να ψωνίζουν ευκολότερα από τα καταστήματά μας,

  • να καταλαβαίνουν στην γλώσσα τους τα αξιοθέατα της Ελλάδας,

  • να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στα μαγαζιά μας,

Το ΕΕΑ, ένα επιμελητήριο με δεκάδες χιλιάδες μέλη στην Αθήνα, επιχειρήσεις που επιβιώνουν από τον τουριστικό τομέα, θα στηρίξει κάθε σχετική προσπάθεια.

Κλείνω λέγοντας ότι το 2017 είναι το έτος Πολιτιστικών Δράσεων Ελλάδας Κίνας,

είναι το έτος που η Κίνα θα είναι τιμώμενη χώρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης,

είναι το έτος που σειρά επενδύσεων από την φίλη μας χώρα Κίνα θα γίνουν στην Ελλάδα.

 

Σαν ΕΕΑ ξεκινήσαμε νωρίτερα τις προσπάθειες ανάπτυξης των δεσμών με την Κίνα και είμαστε χαρούμενοι να βλέπουμε τέτοιες δράσεις όπως η σημερινή.

 

ΣΒ