Γ. Χατζηθεοδοσίου:αποτρέψαμε μια αυθαιρεσία σε βάρος των επαγγελματιών

Είμαστε χαρούμενοι γιατί με την παρέμβαση μας αποτρέψαμε τον αυθαίρετο φορολογικό έλεγχο χωρίς εισαγγελέα στα σπίτια των επαγγελματιών

Είμαστε χαρούμενοι γιατί με την παρέμβαση μας αποτρέψαμε τον αυθαίρετο φορολογικό έλεγχο χωρίς εισαγγελέα στα σπίτια των επαγγελματιών που τα δηλώνουν ως επαγγελματική στέγη. Το μόνο που θα προσέθετε είναι ο φόβος.  Αυτό τόνισε ο ΓΓ του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε παρέμβασή του στις 16/12/2013, στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».  

 

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση καλό είναι να στραφεί σε εκείνους που κάνουν φοροδιαφυγή βγάζοντας στο εξωτερικό τα κέρδη και όχι σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν να πάρει το κράτος.

 

Όσο υπάρχει μείωση του ΑΕΠ, τόνισε ότι, δεν μπορούμε να συζητάμε για νέα φορολογία. Ο μικρομεσαίος είναι στο ρινγκ και τον βαράνε όλοι!

 

Αποκάλυψε ότι η κατάσταση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιδεινώνεται συνεχώς με μέτρα τα οποία δείχνουν ότι επιδιώκεται σχεδιασμένα η μείωση της μεσαίας τάξης μέσω της αναδιανομής του πλούτο σε όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων.

 

Επεσήμανε ότι αυτό θεμελιώνεται με τα στοιχεία:

Α) επί τρία χρόνια οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες των δανείων προς  τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Β) το ΕΣΠΑ λειτουργεί αλλά χωρίς εκταμίευση ποσών!

Γ) το άνοιγμα των Κυριακών έχει τη φιλοσοφία του κλεισίματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις