Γιάννης Βαφειαδάκης: Επιχειρήσεις και Επαγγελματική Κατάρτιση- βίντεο

Παρέμβαση στην επιμορφωτική διημερίδα για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ)  στην Ελλάδα με τίτλο: «Παρόν και μέλλον της ΕΕΚ», πραγματοποίησε ο Γιάννης Βαφειαδάκης,Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του ΕΕΑ. Τίτλος της παρέμβασής του: «Επιχειρήσεις και Επαγγελματική Κατάρτιση»

Η διημερίδα που διοργάνωσε η Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  (Ε.Ε.Τ.Ε.Κ.), πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2019, στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση και στη δράση του ΕΕΑ στον τομέα της κατάρτισης επιμόρφωσης, ο κ. Βαφειαδάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

-Σε μια περίοδο μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων, οι πολιτικές για την εκπαίδευση και την  επαγγελματική κατάρτιση  παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς μπορούν να προσφέρουν πολλές επιλογές και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

-Η σύνδεση εκπαίδευσης και κατάρτισης έχει στόχο να συνδέσει την εκπαίδευση με την απασχόληση, ώστε να αντιμετωπιστεί η υψηλή ανεργία και να αντιμετωπιστούν οι ανισορροπίες της αγοράς εργασίας.

-Σήμερα οι αλλαγές στο τεχνολογικό επίπεδο είναι ραγδαίες, η ανάγκη κατάρτισης και επανακατάρτισης εργαζομένων και ανέργων, είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική, αλλά και όρος επιβίωσης.

-Τα επαγγελματικά επιμελητήρια και οι κοινωνικοί εταίροι,  μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο  στην ανάπτυξη των επαγγελματικών περιγραμμάτων, αλλά και στην πιστοποίησή τους.

-Συγχαίρω τους διοργανωτές της ημερίδας και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της.