tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Η Δράση του Ε.Ε.Α. σε Συνθήκες Πανδημίας, Μάρτιος 2020 – Μάρτιος 2021

Ημερολόγιο Covid 19

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας (Ε.Ε.Α.), μπροστά στους κινδύνους της πανδημίας του κορονοϊού, ανέπτυξε, από την αρχή της εμφάνισης της, μια πρωτοφανή δράση για να αποτρέψει και να μειώσει τις επιπτώσεις στην οικονομία, στην κοινωνία και στις επιχειρήσεις.

Υπερβαίνοντας τα τυπικά όρια ενός οργανισμού ως ΝΠΔΔ, κινητοποίησε όλο το ανθρώπινο δυναμικό του με σχέδιο, οργάνωση και αυτοθυσία, δίνοντας καθημερινές μάχες, υπερασπίζοντας τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τη συνοχή της κοινωνίας, έναντι του κορονοϊού και έναντι όποιων λανθασμένων κυβερνητικών αποφάσεων που επιδείνωναν την κρίση.

Η δράση παρουσιάζεται σε δύο εκδόσεις:

-Μία σε μορφή βιβλίου εδώ που διαβάζεται σε πλήρη οθόνη και

-Μία σε μορφή pdf την οποία μπορείτε να κάνετε λήψη και να αρχειοθετήσετε.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: «Ο ιστορικός του μέλλοντος θα ασχοληθεί πάρα πολύ με τη χρονιά αυτή. Η πανδημία που έπληξε τον πλανήτη, έχει προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή. Πλέον τίποτα δεν θα είναι ίδιο, καθώς ο κορονοϊός αλλάζει τα πάντα. Από τις μικρές καθημερινές μας συνήθειες, μέχρι την οικονομία όλων των χωρών. Όπως καταλαβαίνετε, αυτή τη στιγμή προηγείται η προστασία της δημόσιας υγεία ώστε να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες συνανθρώπων μας. Παράλληλα όμως έχει ξεκινήσει μία μάχη επιβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους, με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή».

Η έκδοση αυτή είναι μια δημοσιογραφική εργασία 290 σελίδων, πλήρους καταγραφής της δράσης του Ε.Ε.Α. από τον Μάρτιο του 2020, όταν η πανδημία έκανε αισθητή την απειλή της, μέχρι και τον Μάρτιο του 2021, όταν το 3ο κύμα πανδημίας βρισκόταν στην τελευταία, ελπίζουμε, κορύφωσή του, πριν την καταλυτική επίδραση των εμβολιασμών.

Στο διάστημα Μαρτίου 2020 – Μαρτίου 2021 το Ε.Ε.Α. πραγματοποίησε περί τις 640 δράσεις και παρεμβάσεις κάθε τύπου, οι οποίες αναφέρθηκαν 15.930 φορές από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ αναρτήθηκαν στο you tube περί τα από 970 βίντεο με δράσεις, οδηγούς, ενημερώσεις κ.α. συνδεόμενες με τον κορονοϊό, τις πληττόμενες επιχειρήσεις, και την κοινωνία.

Σχεδόν 3.500.000 ήταν οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου από επιχειρηματίες και κάθε ενδιαφερόμενο που αναζητούσε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Περισσότεροι από 40.000 συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις διαδικτυακές ενημερώσεις και συναντήσεις.

Η επισκεψιμοτητα των Επαγγελματικών Οδηγών και των αναρτημένων βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την προστασία των επιχειρήσεων από τον κορονοϊό, ξεπέρασε τις 350.000!

Δεκάδες αγορές δήμων, εκπαιδευτικά ιδρύματα και κοινωνικοί φορείς της Αττικής, δέχτηκαν επισκέψεις κλιμακίων του Ε.Ε.Α. και δωρεάν  παροχή  υγειονομικού υλικού.

Το σύνολο των προβλημάτων των επιχειρήσεων προβλήθηκαν με αποτελεσματικό τρόπο και πολλές ήταν οι φορές που η κυβέρνηση αναγνώρισε την ορθότητα των παρεμβάσεών του Επιμελητηρίου.

Δείτε το πανόραμα της δράσης του Ε.Ε.Α. στην πανδημία και δοκιμάστε την πληρότητα των εσωτερικών και εξωτερικών ηλεκτρονικών συνδέσεων για κάθε δράση, μικρή ή μεγάλη.

 

Β