tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Η έρευνα η ενέργεια και το εστιατόριο πράσινης επιχειρηματικότητας- V

Ποια είναι η πραγματική εικόνα των επιχειρήσεων όταν θέλουν να περάσουν στην πράσινη επιχειρηματικότητα

Η έρευνα και το πρόγραμμα

Ποια είναι η πραγματική εικόνα των επιχειρήσεων όταν θέλουν να περάσουν στην πράσινη επιχειρηματικότητα; Ποιο πρόγραμμα υπάρχει για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις; τι πρέπει να πληροί μια επιχείρηση για το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα είναι το «eco-commerce » και αναπτύσσεται από τον πρώτο ομιλητή του βίντεο, τον Διευθυντή Κατάρτισης του ΚΕΚ της ΕΣΕΕ κ. Δημήτρη Πρίφτη. Είναι ένα σύστημα που έχει αναπτυχθεί από την Εθνική  Συνομοσπονδία  Ελληνικού Εμπορίου για τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Η επιχείρηση

Πρακτικές πράσινης επιχειρηματικότητας και εφαρμογές στην εταιρεία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ. Το θέμα αναπτύσσεται από την κα Αλεξία Μαχαίρα , Υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και μας μιλάει για τις «πράσινες» εφαρμογές στην εταιρεία για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το εστιατόριο

 

Το PALMIE BISTRO και η Δρ Αλεξία Κουτρουλιά Γενική Διευθύντρια της επιχείρησης PALMIE BISTRO δείχνουν την πράσινη καινοτόμο επιχειρηματικότητα στην εστίαση με παραδείγματα. Οι επιχειρήσεις εστίασης πρέπει να εξετάσουν με προσοχή την παρουσίαση γιατί τους αφορά άμεσα.

Ειδικότερα επισημαίνει τις πρακτικές ενέργειες που πρέπει να κάνει μια επιχείρηση εστίασης όπως:

Ενημέρωση των εργαζομένων

Ενημέρωση των πελατών

Σεβασμός στην τοπική αρχιτεκτονική

Συλλογή των χρησιμοποιούμενων λαδιών για βιοντίζελ

Χρησιμοποίηση λιποσυλλεκτών

Ύπαρξη φίλτρου ενεργού άνθρακα στην χοάνη απαγωγής οσμών

Προσοχή στην ηχορρύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας

Εφαρμογή συστημάτων ανακύκλωσης

Διαχείριση απορριμμάτων

Εξοικονόμηση ενέργειας

Εξοικονόμηση νερού

Διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας

 

Προβλήματα εφαρμογής:

Αλλαγή νοοτροπίας

Υψηλή αρχική επένδυση