Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις

Αν κάποιοι επιδεικτικά κωφεύουν απλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ αλλά προσδοκούν σε αύξηση των εσόδων μέσω προστίμων και απώλειας απαλλαγών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) κατάγγειλε ότι με την αδιαλλαξία που επέδειξαν όλοι όσοι είχαν το δικαίωμα να αλλάξουν τις ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων που οι ίδιοι ψήφισαν και κατάργησαν στην πράξη, προσπαθώντας να καλύψουν τα δικά τους λάθη (συγχωνεύσεις ΔΟΥ και υπολειτουργία του TAXIS), αναδεικνύονται οι ηθικοί αυτουργοί («στην συνείδησή μας») για τον θάνατο μιας συναδέλφου φοροτεχνικού από το Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει «ξεγελάνε» τους Συναδέλφους επιτρέποντας την καταχώρηση ποσών στο κωδ. 049 με τις δαπάνες. Τα ποσά που καταχωρούνται ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ υπ’ όψιν στην εκκαθάριση, όπως ενημερωθήκαμε από τον Γενικό  Γραμματέα  Δημοσίων Εσόδων .

Η Ομοσπονδία κάλεσε τους φοροτεχνικούς να μην υποβάλλουν οριστικά καμία δήλωση Ε1 στην Γ.Γ.Π.Σ. μέχρι η Πολιτική Ηγεσία να αποφασίσει ότι αυτές θα θεωρούνται εμπρόθεσμες σημειώνοντας ότι:

«Γνωρίζουμε ότι υπηρετούμε το Δημόσιο συμφέρον όταν υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε ότι πρέπει να παραδώσουμε τις δηλώσεις μόνον ηλεκτρονικά. Αν κάποιοι επιδεικτικά κωφεύουν απλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ αλλά προσδοκούν σε αύξηση των εσόδων μέσω προστίμων και απώλειας απαλλαγών.
Είναι αναγκαίο επίσης να ΜΗΝ υποβάλλουμε Ε9 για διορθώσεις που αφορούν υποβληθέντα και «εξαφανισμένα» Ε9 για αστικά και αγροτικά ακίνητα.
Ας πληρώσει αυτός που ευθύνεται για τα λάθη και τα χαμένα αρχεία  και όχι εμείς ή οι φορολογούμενοι.  
Προτείνουμε:
Καμία οριστικοποίηση περιουσιακής κατάστασης μέχρι 15/09/2013».