Η πρωταπριλιάτικη διευκρίνιση για την παρακράτηση φόρου!

Το TAXHEVEN θέλησε να παίξει λίγο με την ημέρα αλλά ήταν τόσο πειστικό ώστε παρέσυρε και εμάς να το πιστέψουμε

Το TAXHEVEN θέλησε να παίξει λίγο με την ημέρα αλλά ήταν τόσο πειστικό ώστε παρέσυρε και εμάς να το πιστέψουμε! Έτσι δημοσίευσε ως πρωταπριλιάτικη είδηση μια ανύπαρκτη είδηση με την οποία δήθεν, απαντώντας σε ερώτηση φορολογούμενου, το Υπ.Οικ. ξεκαθαρίζει το θέμα της παρακράτησης 20% που προβλέπεται στο άρθρο 64 του ΚΦΕ.

Δεν πρόκειται περί αυτού. Όπως ανακοίνωσε το TAXHEVEN , ζητάει συγνώμη για το κατά παράδοση ψέμα της σημερινής ημέρας και διευκρινίζει τα εξής:

«Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι η «δήθεν» απάντηση του υπ. Οικονομικών σχετικά με την παρακράτηση φόρου 20%, δεν ήταν πραγματική αλλά πρωταπριλιάτικο αστείο. 

Γνωρίζουμε ότι το αστείο αυτό έρχεται σε μια στιγμή που τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα, όμως η επιτυχία των αστείων αυτής της μέρας εξαρτάται από το πόσο αληθοφανή δείχνουν. Μόνο έτσι πετυχαίνουν το στόχο τους. Πολλοί συνάδελφοι αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικη φάρσα, όμως οι περισσότεροι όπως ήταν λογικό έπεσαν στην παγίδα…

Δυστυχώς τρεις μήνες μετά την ισχύ του ν.4172/2013 (νέου Κ.Φ.Ε.) το υπ. Οικονομικών δεν έχει ερμηνεύσει ακόμα σε ποιες υπηρεσίες  θα γίνεται η παρακράτηση του 20% (σύμφωνα με το άρθρο 64) και οι συντελεστές του κόμβου αποφάσισαν το πρωταπριλιάτικο ψέμα να έχει σχέση με αυτό το γεγονός.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι όλες οι ιστοσελίδες που αναπαρήγαγαν τη δική μας είδηση δεν έχουν αναφέρει την πηγή, δηλαδή ότι αναρτήθηκε στον κόμβο www.taxheaven.gr. Οπότε, θα ήταν φρόνιμο να ανακοινώσουν οι υπεύθυνοι που ενημερώνουν τις εν λόγω ιστοσελίδες ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο.

Ελπίζουμε να κατανοήσετε το πνεύμα του πρωταπριλιάτικου αστείου. Είθισται άλλωστε να κάνουμε κάθε χρόνο τέτοιου είδους φάρσες.
Προκαταβολικά θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη σε όσους παρασύρθηκαν από το σημερινό μας αστείο. Δεν πρέπει όμως να παραγνωρίζουμε ότι το επιτυχημένο ψέμα είναι αυτό που στο τέλος θα πιστέψεις.

Υ.Γ Βέβαια, δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι η τελική ερμηνευτική για τις παρακρατήσεις θα απέχει και πολύ από αυτό που αναφέραμε.»