Οικονομική Αστυνομία: Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

 

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το τριήμερο 23 έως 25 Αυγούστου 2019, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Αίγινα Αττικής και τη Σκόπελο Σποράδων.

Ελέγχθηκαν συνολικά (13) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου διαπιστώθηκαν (5) παραβάσεις από τις οποίες (1) φορολογικής νομοθεσίας, (3) ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας και μία για υποχρέωση αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν:

Στην Αίγινα:

  • σε εστιατόριο-μπαρ, η μη έκδοση είκοσι τριών (23) αποδείξεων συνολικής αξίας (123) ευρώ, παράβαση για την οποία προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας, ενώ βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού επεδείχθησαν και
  • σε ψητοπωλείο βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας.

 

Στην Σκόπελο:

  • σε καφέ-μπαρ, παράβαση ασφαλιστικής νομοθεσίας και
  • καφέ- ουζερί, να λειτουργεί χωρίς εγκατεστημένο τερματικό αποδοχής καρτών πληρωμής “POS”.

Για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΣΕΠΕ, ΔΟΥ, ΙΚΑ) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Β