Κ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα θα σεβαστεί τους δημοσιονομικούς στόχους»

Τα μέτρα μείωσης των φόρων και που σχεδιάζει η κυβέρνηση, φαίνεται πως έχουν απέναντι έναν σκληρό αντίπαλο: Τους «δημοσιονομικούς στόχους»! Η όποια παραβίασή τους αποτελεί λόγο παρέμβασης από τους θεσμούς, παρότι υποτίθεται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Έτσι η κυβέρνηση θα κινηθεί αναγκαστικά σε τεντωμένο σκοινί ισορροπώντας στόχους και περιορισμούς. Η φυγή προς την ανάπτυξη η οποία λύνει την αντίθεση, είναι για την ώρα ζητούμενο, όπως ήταν ζητούμενο από κάθε προηγούμενη κυβέρνηση.

Αυτή είναι η ουσία της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η συνάντηση, σύμφωνα με την ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, έγινε σε πολύ θετικό κλίμα. Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας οι οποίες αποτελούν τις κεντρικές δεσμεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τους δημοσιονομικούς στόχους. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ταχεία υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα ανοίξει τον δρόμο για υψηλότερη ανάπτυξη και πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο.

Ο κ. Ρέγκλινγκ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη. Τόνισε ότι ο ESM είναι μακροπρόθεσμος εταίρος της Ελλάδας και είναι πρόθυμος να βοηθήσει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και τη διατηρήσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Ο πρωθυπουργός και ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισαν την κοινή τους βούληση για συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Β