Καλοκαίρι μετ’εμποδίων για παιδικούς σταθμούς και 92.000 οικογένειες

Κεντρικό θέμα και για την Επιτροπή Παιδικών Σταθμών του ΕΕΑ, αποτελεί αυτές τις ημέρες το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε 184 Δήμους, με την ένταξη των προνηπίων.

Κεντρικό θέμα και για την Επιτροπή Παιδικών Σταθμών του ΕΕΑ, αποτελεί αυτές τις ημέρες το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε 184 Δήμους, με την ένταξη των προνηπίων στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Όπως εξηγεί η κα. Μίνα Γιαζιτζόγλου Καστανιά, Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδικών Σταθμών του ΕΕΑ και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, "αυτό σημαίνει ότι 92.000 οικογένειες θα πρέπει να ανατρέψουν τη ζωή τους και να εγγράψουν τα παιδιά τους σε Νηπιαγωγείο, που αν είναι Δημόσιο, θα ακολουθεί το ωράριο και τις αργίες των εκπαιδευτικών (καθημερινά μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι και τρεις μήνες κλειστό, καλοκαίρι, Πάσχα και Χριστούγεννα). Την ίδια στιγμή τα προνήπια, εντάσσονται σε ένα "σχολείο" πριν το σχολείο, γεγονός όχι μόνο αντιπαιδαγωγικό, αλλά ταυτόχρονα και με το ίδιο το υπουργείο Παιδείας να ομολογεί ότι δεν έχει ούτε τους εκπαιδευτικούς, ούτε τα κτίρια για να το στεγάσει. 
Ενώ όμως το Δημόσιο ομολογεί την αδυναμία του, δεν επιτρέπει και στους Παιδικούς Σταθμούς, να αποτελέσουν λύση, τόσο για τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα (με τα vouchers που χάνονται), όσο και για κάθε εργαζόμενη οικογένεια. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας κωλυσιεργεί, απέναντι στην ανάγκη παράτασης για την αδειοδότηση των συστεγαζόμενων με Ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείων, στερώντας το 40% των οικογενειών, από την επιλογή τους". 
 
 
Τόσο οι Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί, μέσω του ΠΑΣΙΠΣ και της Ομοσπονδίας τους, όσο και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, έχουν εκφράσει στα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, με κάθε νόμιμο τρόπο, την αντίθεση τους, σε όσα χωρίς σχέδιο και προυποθέσεις, και σε βάρος του φορολογούμενου και των Παιδικών Σταθμών, επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας. 
"Καλούμε όλους τους Επαγγελματίες της Αθήνας, να σταθούν απέναντι σε ένα ακόμη και μάλιστα αναίτιο, εμπόδιο στην ομαλή καθημερινή, επαγγελματική και κοινωνική μας ζωή", αναφέρει η κα. Μίνα Γιαζιτζόγλου Καστανιά.