«Καμπανάκι» Γ. Χατζηθεοδοσίου για το μη μισθολογικό κόστος

Συνέντευξη του Προέδρου του ΕΕΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88.6.

«Καμπανάκι» για τις συνέπειες που θα έχει για τις επιχειρήσεις η αύξηση του κατώτατου μισθού χωρίς ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους χτυπά ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88.6 και τους δημοσιογράφους Αντώνη Φουρλή και Στέλλα Γκαντόνα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επανέλαβε τη θέση, που πρώτο είχε εκφράσει στο δημόσιο διάλογο το ΕΕΑ, υπέρ της σταδιακής αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ με ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και παράλληλη μείωση των φορολογικών βαρών.

Με την παρούσα ωστόσο αύξηση, όπως εξήγησε, αυξάνεται το κόστος για τις επιχειρήσεις χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη ελάφρυνση, γεγονός, που σύμφωνα με τον Προέδρο του ΕΕΑ, ενέχει τον κίνδυνο αύξησης της υποδηλωμένης εργασίας, απολύσεων ή και λουκέτων, καθώς οι επιχειρήσεις – το 80% των οποίων απασχολούν έως 5 εργαζόμενους – δεν μπορούν να αντέξουν άλλα βάρη.

Ανέφερε, παράλληλα, πως «το μη μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη» και σημείωσε ότι η μείωσή του ήταν μεταξύ των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού.

«Αυξάνεται πολύ το κόστος για τις επιχειρήσεις. Εμείς θα πληρώσουμε το κόστος των προεκλογικών παροχών του Πρωθυπουργού» συμπλήρωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Επισήμανε, ακόμη, ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει και αυξάνει επίσης το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να πληρώσουν οι αυτοαπασχολούμενοι. Αυτό σημαίνει ότι όσοι αυτοαπασχολούμενοι πληρώνουν τη χαμηλότερη εισφορά, δηλαδή 157 ευρώ το μήνα, θα τη δουν να αυξάνεται χωρίς να έχει αυξηθεί στο ελάχιστο το εισόδημά τους.

Ακούστε τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί: