Κατρούγκαλος: Αν υπάρξει απόφαση ΣτΕ, θα προσαρμοστεί ο νόμος για ΕΦΚΑ

"αν υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ, σε αυτή την περίπτωση προφανώς θα προσαρμοστεί ο νόμος, διατηρώντας την ουσία του που είναι η ισονομία κανόνων"

Τις πληροφορίες περί απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, σχολίασε ο εμπνευστής του νόμου, πρώην υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε, με ψήφους 17 υπέρ 8 κατά, παράνομη, την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών, στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και την εισφορά του 20%.
Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι "Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μέχρι να δημοσιευθεί, δεν υπάρχει", σημειώνοντας ωστόσο ότι "αν υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ, σε αυτή την περίπτωση προφανώς θα προσαρμοστεί ο νόμος, διατηρώντας την ουσία του που είναι η ισονομία κανόνων".